Engelske påskeboller er saftige, søte og lett krydrede boller med et karakteristisk hvitt kryss på toppen. De er en viktig del av påsketradisjoner i Storbritannia og serveres tradisjonelt på Langfredag. Mange tror at krysset i midten er vaniljekrem, men det lages faktisk av en enkel melpasta.

Ingredienser

1 porsjon

Boller

400 gram siktet hvetemel
75 gram sukker
1 pose tørrgjær
1 ts kanel
0.5 ts kardemomme
0.25 ts muskat
0.25 ts ingefær
75 gram rosiner
1 stk appelsin, skallet
2.5 dl melk
1 stk egg
75 gram Melange

Melpasta til kryss

50 gram siktet hvetemel
2 ss vann
1 stk egg (til pensling)

Glasering

2 ss vann
2 ss sukker

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Julia

    Jeg laget disse i dag og fulgte oppskriften. Måtte tilsette litt mer mel i deigen fordi den ble for klissete. Og melpastaen ble for tørr, og jeg måtte ha i mer vann. Men di var helt nydelig på smak😋

    • Cecilie

      Hei Julia! Så leit at oppskriften ikke var helt perfekt, men det høres ut som du fant en fin løsning og tilsatte mer mel og vann der det trengtes. Det er alltid litt ulikt hvor mye væske mel trekker til seg, så justeringer må til for å få en vellykket bakst. Flott at de smakte nydelig, takk for tilbakemeldingen, og god mandag videre til deg! 🙂

  • J Isaksen

    sikkert smakefull, men ikke pensle egg på de før du setter de i oven… pensles med sukker oppløst i melk etter du tar de ut ..

    • Cecilie

      Hei J! Takk for tipset! 🙂 Det finnes flere måter å lage disse bollene på. Vi ønsket en litt blankere overflate, og har derfor penslet med egg i forkant av steking i tillegg til pensling med sukker og vann i etterkant. Begge deler fungerer fint, synes vi. God påske!

  • Elisabeth Ødegaard

    Det var vanskelig å sprøyte ut vann og mel til korset på bollene. Ellers var bollene veldig smakfulle.

    • Cecilie

      Hei Elisabeth! Ja, det kan være litt vrient å få til den riktige konsistensen på melpastaen, så her må du prøve deg litt frem med melmengden. Flott at de ble smakfulle! God påske til deg! 🙂

  • Synnøve

    Prøvde å lage disse bollene, fulgte oppskriften nøyaktig, men deigen ble så rennende at bollene este mer utover enn oppover.

    • Anne Cathrine

      Hei! Beklager sent svar 🙂 Det er ikke så lett å vite hva som har gått galt her. Oppskriften er testet flere ganger og vi har ikke opplevd at deigen blir slik du beskriver den. Det enkleste å gjøre når det skjer er å tilsette litt ekstra mel til deigen blir slik du ønsker den. Lykke til med bakingen.

  • Ingunn

    Kan dem fryses?

    • Karina

      Hei Ingunn! Bollene kan fryses, ja 🙂 God påske!

  • Anne-Ki Jenseg

    Disse ser bedre ut enn de hot cross buns man får kjøpt i UK. 👍

    • Karina

      Så hyggelig å høre, Anne-Ki 😍