Engelske påskeboller (hot cross buns)

Enkelt
180 min.
Engelske påskeboller er saftige, søte og lett krydrede boller med et karakteristisk hvitt kryss på toppen. De er en viktig del av påsketradisjoner i Storbritannia og serveres tradisjonelt på Langfredag. Mange tror at krysset i midten er vaniljekrem, men det lages faktisk av en enkel melpasta.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Deig:

  1. Bland sammen hvetemel, sukker, tørrgjær, kanel, kardemomme, muskat, ingefær, rosiner og appelsinskall i en bolle til kjøkkenmaskin. Tilsett melk og egg, og elt deigen i 10 minutter.

  2. Tilsett kald Melange i biter og elt deigen i 10 minutter til.

  3. Dekk til bollen med fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la deigen heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1,5 time.

Utbaking:

  1. Del deigen i 10 like store emner. Trill ut emnene til boller og la de etterheve under klede i 1 time.

  2. Varm opp ovnen til 200 grader.

  3. Lag melpasta til kryssene ved å røre sammen mel og vann. Ha melpastaen i en sprøytepose med et hull på ca. 0,75 cm.

  4. Bruk en skarp kniv og lag et kryss på toppen av hver bolle. Fyll krysset med melpastaen.

  5. Pensle bollene med et sammenpisket egg og stek på midterste rille i 20 minutter.

  6. Kok opp sukker og vann, og pensle bollene med sukkervannet straks bollene er ferdigstekte.

  7. La bollene hvile på en rist i 10 minutter før servering.

Antall porsjoner:

  • BOLLER:
  • 400 gram siktet hvetemel
  • 75 gram sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts muskat
  • 0.25 ts ingefær
  • 75 gram rosiner
  • 1 stk appelsin, skallet
  • 2.5 dl melk
  • 1 stk egg
  • 75 gram Melange
  • MELPASTA TIL KRYSS:
  • 50 gram siktet hvetemel
  • 2 ss vann
  • 1 stk egg (til pensling)
  • GLASERING:
  • 2 ss vann
  • 2 ss sukker

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Julia

    Jeg laget disse i dag og fulgte oppskriften. Måtte tilsette litt mer mel i deigen fordi den ble for klissete. Og melpastaen ble for tørr, og jeg måtte ha i mer vann. Men di var helt nydelig på smak😋

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Julia! Så leit at oppskriften ikke var helt perfekt, men det høres ut som du fant en fin løsning og tilsatte mer mel og vann der det trengtes. Det er alltid litt ulikt hvor mye væske mel trekker til seg, så justeringer må til for å få en vellykket bakst. Flott at de smakte nydelig, takk for tilbakemeldingen, og god mandag videre til deg! 🙂

  • Bruker
    J Isaksen

    sikkert smakefull, men ikke pensle egg på de før du setter de i oven… pensles med sukker oppløst i melk etter du tar de ut ..

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei J! Takk for tipset! 🙂 Det finnes flere måter å lage disse bollene på. Vi ønsket en litt blankere overflate, og har derfor penslet med egg i forkant av steking i tillegg til pensling med sukker og vann i etterkant. Begge deler fungerer fint, synes vi. God påske!

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter