Huldakaker
Huldakaker er flate og runde småkaker med mye kryddersmak, blant annet av kanel, nellik og kardemomme. Noen pynter disse kakene med en halv skåldet mandel oppå hver kake, slik som også gjøres med sirupssnipper og spekulasjer. Oppskriften gir ca. 50 kaker.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Pisk 200 gram Melange og sukker kremaktig. Rør i egg og sirup.
2. Bland mel, krydder og natron sammen, og sikt det i. Arbeid deigen raskt sammen. La deigen hvile en times tid.
3. Sett ovnen på 200 grader.
4. Trill deigen til kuler som settes på bakeplate dekket med bakepapir.
5. Stek på midterste rille i ca. 8-10 minutter. Følg med mot slutten av steketiden, for ovner kan steke ulikt og størrelsen på kakene kan variere.
6. Avkjøl kakene på rist etter rist. Kakene faller litt sammen når de blir kalde.
Hei. Man triller ut kuler, så deigen skal være ganske fast da?? Når kula er ferdig skal man trykke den flat??
Hei Lise! Ja, deigen er middels fast, og du trenger ikke å trykke kulen flat før steking. Lykke til! 🙂
Går det fint og bruke kjøkken maskin ved blanding eller er hånd leting best.
Hei Bjarne! Pisk gjerne Melange og sukker i kjøkkenmaskin, men bland inn de andre ingrediensene raskt for hånd. Lykke til! 😊
Hadde vært greit å vist størrelse på kuler og eller hvor mange dette skal bli 🙂
Hei Synni! Oppskriften gir ca. 50 kuler, det står øverst i oppskriften, over ingredienslisten. Lykke til med bakingen! 🙂