Hvit pizza med blåmuggost, pære og spekeskinke
Hvit pizza, eller pizza bianca, er kanskje ikke like utbredt som tomatpizzaen, men minst like god. Den hvite sausen går perfekt sammen med den karakteristiske smaken av blåmuggost, den salte spekeskinken samt den søte pæren som balanserer smakene. Følger du denne fremgangsmetoden er du garantert en saftig, smakfull og sprø pizza, som er minst like god som de du har spist i Italia.
Ingredienser
Pizzadeig
Hvit saus
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Pizzadeig
Hvit saus
Utbaking
1. Varm opp ovnen til 250 grader og legg inn pizzastein på midterste rille om du har dette. Om du bruker stekeplate bør denne stå inne i ovnen på midterste rille.
2. Når deigen har hevet, kan du kjevle ut deigen på et bakepapir til en rund pizza som er 0.5 centimeter tykk.
3. Smør på et tynt lag med hvit saus på pizzaen.
4. Dryss over pizzaost.
5. Del pæren i tynne skiver og fordel over pizzaen. Smuldre over blåmuggost.
6. Sett pizzaen inn i ovnen, enten på stekeplaten eller pizzasteinen.
7. Stek pizzaen i 10 minutter eller til kantene er gylne og osten er smeltet.
8. Om du bruker pizzastein, kan du fjerne bakepapiret etter 3 minutter for å få ekstra sprø skorpe.
9. Ta pizzaen ut av ovnen, legg på skiver av spekeskinke og nyt den rykende ferske pizzaen.
Kommentarer