Hvit pizza med blåmuggost, pære og spekeskinke

Enkelt
90 min.
Hvit pizza, eller pizza bianca, er kanskje ikke like utbredt som tomatpizzaen, men minst like god. Den hvite sausen går perfekt sammen med den karakteristiske smaken av blåmuggost, den salte spekeskinken samt den søte pæren som balanserer smakene. Følger du denne fremgangsmetoden er du garantert en saftig, smakfull og sprø pizza, som er minst like god som de du har spist i Italia.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Pizzadeig:

Ha hvetemel, tørrgjær, sukker, salt og vann i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 15 minutter.

Tilsett Flytende Melange og elt i 10 minutter til.

Dekk til bollen med plast og la deigen heve i 1 time.

Hvit saus:

Finhakk hvitløken og ha den i en liten kjele på middels sterk varme med Flytende Melange.

Når margarinen er lysbrun kan du tilsette melet og vispe til du har en tykk melmasse.

Spe med melk, litt etter litt, til du har en jevn og tykk hvit saus.

Smak til med salt og pepper.

Utbaking:

Varm opp ovnen til 250 grader og legg inn pizzastein på midterste rille om du har dette. Om du bruker stekeplate bør denne stå inne i ovnen på midterste rille.

Når deigen har hevet, kan du kjevle ut deigen på et bakepapir til en rund pizza som er 0.5 centimeter tykk.

Smør på et tynt lag med hvit saus på pizzaen.

Dryss over pizzaost.

Del pæren i tynne skiver og fordel over pizzaen. Smuldre over blåmuggost.

Sett pizzaen inn i ovnen, enten på stekeplaten eller pizzasteinen.

Stek pizzaen i 10 minutter eller til kantene er gylne og osten er smeltet.

Om du bruker pizzastein, kan du fjerne bakepapiret etter 3 minutter for å få ekstra sprø skorpe.

Ta pizzaen ut av ovnen, legg på skiver av spekeskinke og nyt den rykende ferske pizzaen.

 

Lyst til å lage pizza på grillen? Les de beste tipsene til hobbykokk og pizzaelsker Olav Birkeland her.

Antall porsjoner:

  • PIZZADEIG:
  • 250 gram siktet hvetemel
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 0.25 ts sukker
  • 0.5 ts salt
  • 1.5 dl vann
  • 0.15 dl Flytende Melange
  • HVIT SAUS:
  • 2 fedd hvitøk
  • 1 ss Flytende Melange
  • 2 ss siktet hvetemel
  • 1.25 dl melk
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • TOPPING:
  • 50 gram revet pizzaost (mozzarella, Jarlsberg, eller lignende)
  • 0.5 stk pære
  • 50 gram blåmuggost
  • 4 skiver spekeskinke

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter