
Indisk kyllingsuppe
Slik gjør du
-
Finhakk løk, hvitløk og chili. Om du ikke ønsker at retten skal bli alt for sterk kan du fjerne chilifrøene før du finhakker chilien, eller redusere mengden chili.
-
Rasp ingefæren med et fint rivjern. Skrell eplet og del det i små biter. Kutt kyllingfiletene i biter på ca. 1×1 cm.
-
Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med 2 ss Flytende Melange og tilsett løk, hvitløk, chili og ingefær. La det surre i pannen til løken er myk, men ikke brunet, ca. 3-4 minutter. Ha alt over i en middels stor kjele.
-
Sett stekepannen tilbake på varmen og tilsett 2 ss Flytende Melange. Ha i kyllingbitene og stek til de er gjennomstekte, ca. 4-5 minutter.
-
Ha kylling- og eplebitene over i kjelen og sett på middels sterk varme. Tilsett karripulver, og la det surre i 2 minutter før du tilsetter kyllingbuljongen. Kok opp og la suppen småkoke i ca. 15 minutter.
-
Rør inn 1 stick (100 gram) Melange i biter, og fortsett å røre til margarinen har smeltet. Tilsett kremfløten og la suppen småkoke videre i 2 minutter.
-
Smak til suppen med salt og pepper, og server med litt frisk koriander på toppen.
-
Tips! Indisk kyllingsuppe smaker ekstra godt sammen med ferskt nanbrød. Oppskriften på nanbrød finner du her.
Antall porsjoner:
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1.5 ss ingefær
- 1 stk grønt eple
- 500 gram kyllingfilet
- 4 ss Flytende Melange
- 1.5 ts karripulver
- 5 dl kyllingbuljong
- 1 stk Melange Sticks
- 1 dl kremfløte
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 20 gram frisk koriander
Kommentarer