
Gulrotsuppe med chili og ingefær
Denne deilige gulrotsuppen er perfekt hverdagsmat. Du velger selv hvor spicy du vil ha den ved å justere mengden chili, hvitløk og ingefær.
Ingredienser
Slik gjør du
Finhakk løk, hvitløk og chili. Riv eller finhakk ingefæren.
Riv eplet grovt på et råkostjern. Skrell gulrøttene og skjær i biter.
Varm opp en gryte på middels sterk varme med Flytende Melange. Ha i løk, hvitløk og chili, og fres til løken er myk, men ikke brunet.
Tilsett ingefær, revet eple og gulrøtter, og la dette godgjøre seg i noen minutter i gryta.
Løs opp to buljongterninger med kyllingkraft i 8 dl vann. Tilsett buljongen og appelsinsaften i gryta. La suppen koke til gulrøttene er møre.
Kjør alt sammen til en jevn blanding med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Riv litt koriander og bland i suppen, og server gjerne med noen friske blader på toppen.
Tips!
Liker du litt biter i suppen, er det bare å kjøre litt kortere. Vil du ha en helt jevn suppe, kjører du bare stavmikseren lengre.