Kanelbollevafler med ostekremglasur

Enkelt
60 min.
Er du glad i både vafler og kanelboller kommer du til å elske denne kombinasjonen! Den spesielle fremgangsmåten for vaffelrøren gjør kanelbollevaflene superluftige. Spis dem enkeltvis toppet med en frisk ostekremglasur, eller legg vaflene lagvis med den deilige glasuren og server som en flott og fristende kanelbollekake. Oppskriften gir cirka 10 vaffelplater.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kanelbollevafler:

  1. Ha hvetemel, vaniljesukker, kanel, bakepulver, hjortetakksalt og salt i en bolle og bland det sammen.

  2. Skill eggeplommene fra hviten, og pisk eggeplommer, lønnesirup, flytende Melange, melk og kulturmelk sammen.

  3. Bland melkeblandingen sammen med de tørre ingrediensene.

  4. Pisk eggehvitene helt stive. De skal være så stive at du skal kunne løfte bollen opp-ned, uten at de slipper bollen.

  5. Fold de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i vaffelrøren.

  6. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

  7. Lag ostekremglasur mens røren sveller.

Ostekremglasur:

  1. Pisk sammen flytende Melange, kremost, kremfløte, sitronskall, melis og vaniljesukker til du får en jevn glasur uten klumper.

  2. Sett kremen kjølig slik at den får satt seg mens du steker vaflene.

  3. Smør vaffeljernet med flytende Melange. Stek vaflene og avkjøl de på rist.

Servering:

  1. Server enten som vafler med krem i en bolle ved siden av eller lag den som en kake. Det kan du gjøre ved å legge vafler og ostekremglasur lagvis, og toppe med en god porsjon glasur. Vent med montering til like før du skal servere vaflene, så unngår du at vaflene blir myke og slappe.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Knut larsen

    Ikke ødelegg maten med melange , smør er smør og mere smør du bruker jo bedre blir det🤪🥰
    Hilsen knut

    • Bruker
      Gøran

      Smør kan være godt det, men av og til foretrekker jeg faktisk Melange, selv for smakens skyld.

      • Mills
        Anne Cathrine,

        Det er mange som bruker smør og Melange om hverandre og til forskjellige formål. Det viktigste er å bruke det man liker best selv 😊

    • Bruker
      Bjørn

      Det blir feil. Da blir det smørsmak på vaflene. Og det er ikke godt.

      • Mills
        Anne Cathrine,

        Det går fint an å bruke smør og margarin i denne oppskriften. Velg det du liker best 😊

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Velg det du liker best – oppskriften kan lages med både smør og margarin 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter