Kokostopper

Enkelt
20 min.
Sprø utenpå og saftige inni – kokostopper er populære julekaker og en viktig del av julekosen for mange. De nydelige småkakene er lette å lage og passer derfor ypperlig når du vil bake noe enkelt sammen med barna. I tillegg er kokostoppene naturlig glutenfrie. Oppskriften gir cirka 24 småkaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Dekk stekebrett med bakepapir.

  2. Smelt Melange i en liten kasserolle. Sett til side.

  3. Pisk eggehviter og sukker sammen på høy hastighet i 1-2 minutter. Marengsen skal skumme godt og så vidt begynne å toppe seg.

  4. Bland inn kokosmassen og tilsett smeltet Melange mens maskinen går.

  5. Bruk to spiseskjeer til å sette topper med kokosmasse på stekebrettet.

  6. Stek kokosmakronene midt i ovnen i 13-15 minutter, til de begynner å få farge på toppen.

  7. Avkjøl helt på rist før kakene løftes bort bra bakepapiret. Oppbevares i en lufttett boks.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Elin

    Kokostoppene ble veldig fuktige/«soggy» etter at jeg la dem i kakeboks. Er det noen forklaring på hvorfor, samt er det noe jeg kan gjøre for å redde dem?

    • Bruker
      Grethe

      Hei. Mine ble også det, lot dem ligge uten lokk og tørke, da ble mine fine.

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Elin! Som Grethe skriver her så kan du la dem ligge og tørke før du setter på lokket på kakeboksen. Det er også viktig at de er helt kalde før du legger dem i boksen. Et bakepapir mellom lagene i boksen kan også hjelpe til med å holde dem tørre. Lykke til!

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter