Kremet pasta med sopp og kylling

Enkelt
30 min.
Kremet pasta med sopp og kylling er enkel og deilig hverdagsluksus. I denne retten kan du bruke egenplukket sopp, ellers finnes det også et godt utvalg i butikkene. Vi har brukt aromasopp og sjampinjong, men du kan også bruke kantareller eller en blanding om du ønsker det. Retten har en rik og fyldig smak som passer perfekt til kalde høstkvelder.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kok pastaen så vidt mør (al dente) i rikelig med lettsaltet vann. Forbered resten mens pastaen koker.

  2. Tørk kyllingfiletene og del i biter på cirka 3×3 centimeter. Krydre med tørket basilikum, salt og pepper.

  3. Skjær soppen i tykke skiver og finhakk løk og hvitløk.

  4. Varm opp halvparten av Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme. Brun kyllingbitene og sett til side.

  5. Stek soppskivene til de begynner å «svette» og får litt farge. Rist på pannen et par ganger underveis. Sett soppskivene til side.

  6. Senk temperaturen. Varm opp resten av Flytende Melange i stekepannen og tilsett finhakket løk og hvitløk. La alt surre under omrøring til løken er blank og myk.

  7. Hell over hvitvinseddik og kyllingkraft. Rør om til væsken er redusert til halvparten.

  8. Legg kylling og sopp tilbake i stekepannen og hell over fløte. La alt koke noen minutter til sausen tykner og kyllingen er gjennomstekt.

  9. Rør inn halvparten av parmesanosten og smak sausen til med salt og pepper.

  10. Server retten med revet parmesanost og et dryss finhakket bladpersille.

Antall porsjoner:

  • Du trenger:
  • 300 gram spaghetti
  • 400 gram kylling
  • 1 ts basilikum
  • 0.5 salt salt
  • 0.25 pepper
  • 250 gram sopp (f.eks. aromasopp eller sjampinjong)
  • 2 små sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 dl kyllingkraft
  • 3 dl fløte
  • 80 gram parmesanost
  • 1 ss bladpersille

Kommentarer

  • User
    Maren

    Denne oppskriften er rotete og vanskelig å vite om det skal være ts eller ss med salt og pepper. Måtte satse på at jeg gjorde det riktig, ettersom at oppskriften ikke er så lett å forstå. Maten ble likevel god, men skulle ønske at prosessen hadde vært lettere som følge av rotete oppskrift.

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Maren! Ja, her har det falt ut «ts» i oppskriften, og det skal vi rette opp så fort som mulig. Takk for at du sier fra til oss, og beklager ulempene det medførte for deg. Hyggelig at det smakte! 😊

  • User
    Grethe

    Rotete oppskrift.
    Mangler om det er ts eller ss på salt og pepper. Og ikke skrevet når eller om pastaen skulle oppi. Måtte tolke ut fra bilde. Håper bare det vil smake.

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.