Kremet pasta med sopp og kylling

Enkelt
30 min.
Kremet pasta med sopp og kylling er enkel og deilig hverdagsluksus. I denne retten kan du bruke egenplukket sopp, ellers finnes det også et godt utvalg i butikkene. Vi har brukt aromasopp og sjampinjong, men du kan også bruke kantareller eller en blanding om du ønsker det. Retten har en rik og fyldig smak som passer perfekt til kalde høstkvelder.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann til den er «al dente». Det vil si at pastaen er kokt men fortsatt har en fast kjerne. Mens pastaen koker kan du forberede resten.

  2. Tørk kyllingfiletene og del i biter på cirka 3×3 centimeter. Krydre kyllingbitene med tørket basilikum, salt og pepper.

  3. Skjær soppen i tykke skiver.

  4. Finhakk sjalottløk og hvitløk.

  5. Varm opp 1 ss Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme. Når margarinen er gyllenbrun, er det klart for steking. Stek kyllingbitene i cirka 2 minutter på hver side, slik at de får en gyllen og smakfull stekeskorpe, og sett så til side.

  6. Stek soppskivene til de begynner å «svette» og får litt farge. Rist på pannen et par ganger underveis. Sett soppskivene til side.

  7. Senk temperaturen og varm opp 1 ss Flytende Melange i stekepannen. Tilsett finhakket løk og hvitløk, og la alt surre under omrøring til løken er blank og myk.

  8. Hell over hvitvinseddik og kyllingkraft. Rør om til væsken er redusert til halvparten.

  9. Ha kyllingbiter og sopp tilbake i stekepannen og hell over fløte. La alt koke noen minutter til sausen tykner og kyllingen er gjennomstekt.

  10. Rør inn halvparten av parmesanosten og smak sausen til med salt og pepper.

  11. Hell av kokevannet på pastaen og rør pastaen inn i sausen.

  12. Server retten med revet parmesanost og et dryss finhakket bladpersille.

Antall porsjoner:

  • Du trenger:
  • 300 gram spaghetti
  • 400 gram kylling
  • 1 ts tørket basilikum
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 250 gram sopp (f.eks. aromasopp eller sjampinjong)
  • 2 små sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 dl kyllingkraft
  • 3 dl fløte
  • 80 gram parmesanost
  • 1 ss finhakket bladpersille

Kommentarer

  • Bruker
    Sara Kristine

    Veldig god rett, kommer til å lage den igjen:D

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter