
Lammekoteletter med rotgrønnsaker
Slik gjør du
-
Forvarm ovnen til 210 grader varmluft (eller 225 grader over- og undervarme).
-
Rør sammen flytende Melange, finhakket rosmarin og finhakket hvitløk i en bolle. Smak til marinaden med sitronsaft, revet sitronskall, honning, salt og pepper.
-
Skrell og rens løk og rotgrønnsakene. Skjær grønnsakene i noenlunde like staver og båter, og ha alt i en stor ildfast form. Hell over halvparten av marinaden og bland godt sammen.
-
Rotgrønnsakene skal stekes midt i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre. Rør gjerne om på grønnsakene en gang underveis. De siste 8 til 10 minuttene av steketiden stekes lammekotelettene sammen med grønnsakene.
-
Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med litt flytende Melange. Tørk lammekotelettene med kjøkkenpapir og brun kotelettene i cirka 2 minutter på hver side.
-
Pensle lammekotelettene med resten av marinaden og legg dem over i den ildfaste formen sammen med rotgrønnsakene. Stek kotelettene videre i ovnen i 8 minutter for saftig, rosa kjerne, 10 minutter for å få gjennomstekte koteletter.
-
Lammekoteletter og rotgrønnsaker smaker nydelig med en god rødvinssaus, fløtegratinerte poteter eller hjemmelaget potetmos.
Antall porsjoner:
- 1 dl Flytende Melange
- 2 ss fersk rosmarin, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk sitron, saft og skall
- 2 ss flytende honning
- 1 ts grovt flaksalt
- 0.25 ts pepper
- 4 stk gulrøtter, i staver
- 0.5 stk sellerirot, i staver
- 2 stk rødbeter, i båter
- 3 ss Flytende Melange
- 800 gram lammekoteletter
Produkter i oppskriften

Prøver denne i dag, men uten hvitløk og honning.tar og noen tomater i formen.
Hei Aud, så hyggelig at du vil prøve oppskriften men tilpasse den etter egen smak. Tomater er nok veldig godt i formen, det også. God middag, håper den faller i smak 🙂