Mandelflarn

Enkelt
40 min.
Mandelflarn er knasende sprø julekaker med nydelig smak av karamell og mandler. Ordet «flarn» kommer fra svensk og betyr noe som er lett og enkelt brekker, og det passer godt for de delikate julekakene som er så tynne at du nesten kan se gjennom dem. De dekorative mandelflarnene egner seg også godt som spiselig pynt på desserter, ostekake eller lignende. 1 porsjon gir cirka 36 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

 1. Forvarm ovnen til 200 grader. Gjør klar to stekebrett med bakepapir.

 2. Finhakk mandlene for hånd eller med food processor. Pass på at det ikke blir finmalt. Hvis du vil skålde mandlene gjør du det først, men det er ikke nødvendig.

 3. Smelt Melange i en stor kasserolle over middels sterk varme. Visp inn sukker, hvetemel, mel og salt og rør om til alt er godt blandet.

 4. Tilsett mandlene og øk temperaturen. La mandelmassen koke opp under omrøring.

 5. La alt koke i cirka 1 minutt og ta deretter kasserollen bort fra varmen.

 6. Ha mandelmassen med over på stekebrettet med teskje. Bruk 1 teskje per kake, og 9 kaker per stekebrett. Mandleflarnene flyter lett utover, så de må ikke stå for tett. 1 porsjon er nok til 4 stekebrett.

 7. Stek kakene midt i ovnen i 5 til 7 minutter. Følg godt med mot slutten av steketiden, mandelflarnene skal ha gyllen farge og ikke bli mørke i kantene.

 8. Dra bakepapiret med kakene over på en rist og la mandelflarnene bli helt avkjølte før de løftes av papiret med en stekespade. Oppbevar den i en tett kakeboks.

 9. TIPS: For å lage buede mandelflarn, la kakene avkjøles litt på bakepapiret før de løftes forsiktig med en stekespade og formes over en bakekjevle. Ta de av kjevlen når de har blitt kalde

Antall porsjoner:

 • 200 g mandler
 • 200 g Melange
 • 200 g sukker
 • 4 ss hvetemel
 • 2 ss melk
 • 0.5 ts salt

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Doble sjokoladeflarn

Enkelt
45 min.

Havreflarn

Enkelt
40 min.

Kokosflarn

Enkelt
30 min.