Middagspannekaker med ost og skinke

Enkelt
40 min.
Ost og skinke er en klassisk og familievennlig kombinasjon som de aller fleste liker. Om noen i familien er skeptisk til ruccola og basilikum, kan det erstattes med annen salat eller grønnsaker som paprika og tomat, eller sløyfes helt. Denne oppskrifter er nok til 8 pannekaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Pannekakerøre:

  1. Bland mel og salt sammen i en bolle. Tilsett halvparten av melken og visp til du får en klumpfri røre.

  2. Spe på resten av melken og flytende Melange mens du rører. Visp inn i ett egg av gangen og rør sammen til du har en jevn røre.

  3. Dekk til bollen og la pannekakerøren stå i 20 minutter.

Steking og fyll:

  1. Varm opp stekepannen på middels sterk varme. Pensle pannen med litt flytende Melange.

  2. Rør godt om i pannekakerøren og bruk en øse til å helle røre i stekepannen, cirka 1 dl røre per pannekake. Løft og vend på pannen slik at røren fordeler seg og dekker stekepannen med et tynt lag.

  3. Stek til røren har stivnet på oversiden (1 til 2 minutter). Bruk en stekespade til å vende pannekaken og stek videre i cirka 1 minutt på andre siden.

  4. La den ferdigstekte pannekaken ligge i pannen. Legg skinkebiter, revet ost, litt ruccola og noen blader fersk basilikum på den ene halvdelen av den ferdigstekte pannekaken.

  5. Brett den andre halvdelen av pannekaken over fyllet og stek videre til fyllet har fått litt varme. Server med en gang. Gjenta til du har stekt alle pannekakene.

Antall porsjoner:

  • HALVGROVE PANNEKAKER:
  • 120 gram siktet hvetemel
  • 90 gram fullkornsmel
  • 0.5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 2 ss Flytende Melange
  • 2 stk egg
  • FYLL:
  • 150 gram kokt skinke, i biter
  • 150 gram revet mozzarella
  • 65 gram ruccola
  • 2 ss fersk basilikum

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter