
Myk pepperkake med mørkt øl
Slik gjør du
Myk pepperkake:
-
Varm opp ovnen til 165 grader. Kle en liten langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir og smør sidene godt med Melange.
-
Ha sirup, brunt sukker, Melange, mørk øl, nellik, ingefær og kanel i en kjele over lav varme. Varm til Melange har smeltet.
-
Ta kjelen av varmen og la blandingen avkjøles litt.
-
Visp inn hvetemel og natron, og la røra «bruse» litt.
-
Pisk sammen egg og creme fraiche, og tilsett dette til resten av røra. Rør til du har en jevn og glatt røre. Dette er en kakerøre som er ganske tynn i konsistensen.
-
Hell blandingen i formen og stek på midterste rille i ca. 45 minutter.
-
La kaken avkjøles på en rist. Om du ønsker kan du servere den myke pepperkaken som den er, eller toppet med kremostglasur.
Kremostglasur:
-
Pisk sammen kremost, romtemperert Melange, melis, vaniljesukker, appelsinsaft og appelsinskall til du har en jevn glasur.
-
Fordel glasuren over den avkjølte myke pepperkaken.
Antall porsjoner:
- MYK PEPPERKAKE:
- 340 gram lys sirup
- 230 gram brunt sukker
- 250 gram Melange
- 2.5 dl mørkt øl (f.eks. Guinness)
- 300 gram hvetemel
- 0.5 ts malt nellik
- 2 ts malt ingefær
- 2 ts malt kanel
- 2 ts natron
- 3 dl creme fraiche
- 2 stk egg
- KREMOSTGLASUR:
- 200 gram kremost
- 100 gram Melange
- 1.5 dl melis
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 stk appelsin, saft og skall
Produkter i oppskriften

Kan man bytte ut melet mot glutenfritt mel?
Det har vi ikke prøvd selv, men det burde går fint å bruke lys kakemiks eller tilsvarende i denne oppskriften. Lykke til med bakingen😊