Nøttebunn med sjokoladekrem og bær

Middels
60 min.
Nøttebunn med sjokoladekrem er en saftig og god festkake som er naturlig glutenfri. Den fyldige sjokoladekremen får godt følge av friske bær, noe som gjør denne kaken til en ren smaksfornøyelse.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Nøttebunn:

  1. Varm opp ovnen til 160 grader.

  2. Ha mandler og hasselnøtter i en food processor eller bruk en stavmikser, og mal nøttene til de er finkornet.

  3. Skill ett og ett egg av gangen, og pass på at du ikke får med noe eggeplomme i eggehvitene. Ha eggehvitene i en mikserbolle og pisk på middels hastighet til de begynner på skumme. Dette tar cirka 2 minutter.

  4. Tilsett sukkeret litt og litt av gangen, og pisk videre på høy hastighet til marengsen er tykk og blank. Dette tar cirka 8 minutter.

  5. Vend de malte mandlene og hasselnøttene forsiktig inn i marengsen. Pass på at luften ikke forsvinner i marengsen.

  6. Pensle en bakeform på 25 centimeter med Flytende Melange og dekk bunnen med bakepapir. Ha røren i formen og stek på midterste rille i 35 minutter.

  7. Avkjøl kaken i formen mens du lager sjokoladekremen.

Sjokoladekrem:

  1. Fyll opp en kjele med cirka 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav. Finn en bolle av glass eller aluminium som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.

  2. Del opp kokesjokoladen og ha i bollen sammen med Melange i terninger. Rør jevnlig til alt er helt smeltet. Sett til side for avkjøling mens du forbereder resten.

  3. Hell kald kremfløte i en bakebolle og pisk på høy hastighet til stiv krem.

  4. Sikt melis i en bakebolle og pisk sammen med eggeplommene på middels høy hastighet, til du har en lysegul men ganske kompakt eggedosis. Det tar 2 til 3 minutter.

  5. Vend pisket krem inn i eggedosisen. Vend deretter forsiktig inn den romtempererte sjokoladeblandingen og rør til du har en tykk sjokoladekrem.

  6. Ta nøttebunnen ut av bakeformen og plasser på et kakefat. Fordel sjokoladekremen jevnt utover og pynt med jordbær, bjørnebær og revet kokesjokolade.

Antall porsjoner:

  • NØTTEBUNN:
  • 100 gram mandler
  • 100 gram hasselnøtter
  • 200 gram sukker
  • 5 stk eggehviter
  • 2 ss Flytende Melange
  • SJOKOLADEKREM:
  • 180 gram kokesjokolade
  • 180 gram Melange
  • 1 dl kremfløte
  • 150 gram melis
  • 5 stk eggeplommer
  • PYNT:
  • 50 gram jordbær
  • 125 gram bjørnebær
  • 20 gram kokesjokolade

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Bilde av Melange folie

Melange

Comments

Lignende oppskrifter

Glutenfri eple-cobbler

Enkelt
50 min.

Glutenfri sitronkake

Enkelt
55 min.

Jordbærostekake

Middels
290 min.