Ostekake med gelélokk

Enkelt
60 min.
En klassisk ostekake med gelélokk er alltid blant favorittene på kakebordet og det forstår vi godt. Sødmen i geléen passer perfekt sammen med den friske og fløyelsmyke ostekremen, og den sprø kjeksbunnen. Ved å variere topping og fargen på gelelokket kan denne kaken enkelt pyntes til å passe både konfirmasjon, bryllup, bursdag og 17. mai. 1 porsjon gir 1 kake tilpasset en rund kakeform på 22-24 cm.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. TIPS: Sørg for at kremost og rømme er romtemperert før du går i gang med bakingen. Da blir det ikke så lett klumper i ostemassen.

Bunn:

  1. Fest bakepapir i bunnen av en kakeform (22-24 cm).

  2. Kjør Digestive-kjeks og flytende Melange i en foodprosessor, til du har en finkornet masse.

  3. Om du ikke har foodprosessor kan du også ha kjeksen i en plastpose og knuse de med en kjevle til du får små smuler. Ha kjeksmulene i en bolle og bland sammen med flytende Melange.

  4. Press kjeksmassen ned i kakeformen, til du har en jevn kakebunn. Sett kakeformen kjølig mens du lager ostekremen.

Ostekrem:

  1. Kok opp vann og rør inn sitrongelépulveret til det er oppløst. Avkjøl til romtemperatur.

  2. Visp sammen kremost og lettrømme. Sikt inn melis og vaniljesukker og visp til alt er godt blandet.

  3. Pisk kald kremfløte i en annen bolle til du har en luftig krem. Vend kremen forsiktig inn i ostemassen.

  4. Tilsett sitrongeléen i en tynn stråle mens du rører forsiktig om. Pass på at alt blir godt blandet.

  5. Ta kakeformen ut av kjøleskapet og hell ostekremen over kjeksbunnen. Bruk en stor tallerken eller bunnen til en større kakeform til å dekke over kakeformen. Plastfolie fungerer også godt, bare vær forsiktig så den ikke faller ned på ostekremen.

  6. Sett ostekaken i kjøleskapet i minimum 6 timer, til den har stivnet helt.

Gelélokk og pynt:

  1. Kok opp vann og rør inn jordbærgelépulveret til det er oppløst. Du kan også bruke andre typer gelé om du ønsker, som bringebær, kiwi og pasjonsfrukt.

  2. Avkjøl geléen til den er romtemperert, men fremdeles flytende.

  3. Ta den stivnede ostekaken ut av kjøleskapet. Hold en spiseskje over ostekaken mens du forsiktig heller jordbærgeléen over på skjeen i stedet for rett på ostekaken. Da blir ikke strålen så intens og det minsker sjansen for at du får merker i ostekremen.

  4. Dekk til kakeformen igjen og sett tilbake i kjøleskapet i minimum 2 timer, til gelélokket har stivnet.

  5. Bruk en skarp kniv til å løsne kaken fra formen. Pynt med friske bær og hvite marengstopper rett før servering. Kaken bør oppbevares kjølig helt til den skal serveres.

  6. TIPS: Husk å beregne nok tid til at både ostekremen og gelelokket får stivnet. Lag gjerne kaken kvelden i forveien!

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 250 gram Digestive-kjeks
  • 1 dl Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • OSTEMASSE:
  • 2.5 dl vann
  • 1 pk sitrongelé
  • 250 gram kremost naturell
  • 3 dl lettrømme
  • 75 gram melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
  • GELÉLOKK OG PYNT:
  • 2.5 dl vann
  • 1 pk jordbærgelé
  • 125 gram blåbær
  • 100 gram jordbær
  • 50 gram bringebær
  • 6 stk hvite marengstopper

Kommentarer

  • User
    Liker ostekaker

    Kan ikke derre som lagde nettsiden sette inn noen bilder i prosessen av kaken, jeg sjønnte ikke oppskriften.🙂🙃

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei, og takk for godt innspill – skal ta det videre her. Var det noe spesielt du ikke forstod, som jeg kanskje kan hjelpe deg å få klarhet i? 😊

  • User
    Anne Kristin

    En kjeksbunn med flytende Melange vil forbli bløt da flytende Melange ikke stivner i kjøleskap.

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Anne Kristin, og takk for innspill! Det stemmer at kjeksbunnen blir noe løsere med Flytende Melange, men vi har laget mange kjeksbunner på denne måten og det går fint så lenge man pakker smulene godt sammen. Ønsker du et stivere resultat kan du bruke Melange i folie 🙂

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter

Klassisk ostekake

Enkelt
30 min.

Jordbærostekake

Middels
290 min.

Red velvet-kake

Middels
60 min.