Pannekaker med bacon

Enkelt
45 min.
Pannekaker med bacon er en klassiker som vi aldri blir lei. De søte pannekakene blir ekstra gode med biter av salt og røkt bacon, og smaker nydelig toppet med ferske blåbær eller blåbærsyltetøy. 1 porsjon er ca. 2 pannekaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, melk, vann og Flytende Melange i en stor bolle.

  2. Bland sammen mel, sukker og salt. Ha de tørre ingrediensene i bollen med eggeblandingen, og rør godt sammen.

  3. Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle og la pannekakerøren svelle på kjøkkenbenken i cirka 15 minutter. Da får melet tid til å trekke til seg væske og røren blir enklere å jobbe med.

  4. Skjær bacon i strimler. Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme. Stek baconstrimlene til de er gylne. Legg til side.

  5. Hell litt røre i en ren stekepanne, ca. 1 dl per pannekake. Løft og vend på pannen slik at røren fordeler seg og dekker stekepannen med et jevnt lag.

  6. Fordel baconstrimler utover i pannen med en gang slik at de fester seg i røren. Stek til pannekakerøren har stivnet på toppen og undersiden er gyllen, ca. 1-2 minutter.

  7. Snu pannekaken og stek ferdig, ca. 30 sekunder. Gjenta dette med de resterende pannekakene.

  8. Ha de ferdigstekte pannekakene i en ildfast form under et rent kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme mens du steker ferdig resten.

  9. Server med friske blåbær eller blåbærsyltetøy.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter