Riflekjeks

Middels
30 min.
Riflekjeks er en tradisjonsrik mørdeigskake som lages med samme ingredienser som tyske skiver. Kakene får de karakteristiske riflene ved at deigen presses gjennom en kakesprøyte beregnet på mørdeig eller ved å bruke en kjøttkvern med riflemønster. Noen velger å legge to og to kjeks sammen med fyll mellom, for eksempel sjokoladefyll eller smørkrem. 1 porsjon av denne oppskriften gir ca. 40 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

 1. Forvarm ovnen til 180 grader.

 2. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en bløt deig.

 3. Ha deigen i en stor sprøytepose med flat, riflet tut.

 4. Sprøyt deigen i lengder på en stekeplate dekket med bakepapir.

 5. Skjær lengdene i ca. 6 cm stenger. La det være et mellomrom på 1-2 cm mellom hver lengde så de ikke glir inni hverandre under steking.

 6. Tips! Har du ikke sprøytepose kan du kjevle deigen og skjære den i 6 cm stenger med en kniv eller et pizzahjul. Riflene kan du lage med en gaffel.

 7. Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter.

 8. Tips! Denne deigen kan også smakes til med sitron eller kakao og sprøytes ut i ulike fasonger. Revet skall av en sitron eller 2 ss kakao er passe mengde til denne deigen. Kakaodeigen kan tilsettes 1 ss melk for passe konsistens.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Kommentarer

 • Bruker
  Maryann

  God oppskrift og gode kaker. Brukte stål sprøyte.Vær nøye med oppskriften.da blir de fine.

  • Mills
   Cecilie,

   Takk for hyggelig tilbakemelding, Maryann 😊

 • Bruker
  Marita

  Knall gode,men åssen får du en blöt deig?min ble kompakt….så fikk bare 20stk,da gikk spröyteposen til dundas….skal lage en til,men trenger å vite hva jeg gjorde feil?

  • Bruker
   Marianne

   Du gjorde ikke noe feil. Er deigen bløt, flyter kakene utover stekeplaten og blir skinnflate. Så da sitter du igjen uten noe som kan serveres… Men du kan egentlig ikke bruke vanlig sprøytepose til kakene. (Derfor gikk din istykker) Det er en egen sprøyte i stål med stempel og et riflet munnstykke som brukes. Hvis du ikke har stålsprøyte, lager du pølser som du forsiktig klapper litt ned, så de blir flatere. Du kan evnt lage mønster med gaffel. Noen kaller riflekjeks for Kvernkaker, fordi de bruker kvern (til å lage kjøttpølser) med riflet munnstykke og kjører deigen gjennom kvernen.

   • Mills
    Cecilie,

    Takk for utfyllende svar, Marianne! Dette kan du 😊

  • Mills
   Cecilie,

   Beklager sent svar, Marita! Som Marianne har kommentert her så er det best om man har en egen kakesprøyte med stempel, som tåler denne type deig. Og har du ikke det så kan du trille pølser og lage mønster med gaffel eller en eggedeler som presses forsiktig ned på pølsene. Lykke til 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter