Det er lite som slår lukten av av nybakte boller! Her får du luftige og saftige boller som kan spises som de er, eller så kan deigen brukes til annen søt gjærbakst som kanelboller og skolebrød.

Ingredienser

1 porsjon

5 dl melk
150 gram sukker
1 ts salt
150 gram Melange
1 kg siktet hvetemel
50 gram gjær
2 ts malt kardemomme
200 gram rosiner (valgfritt)
1 stk egg (til pensling)
1 ss melk (til pensling)

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Lillian

    God oppskrift, men alt for lite melk. Pleier halvt om halvt med melk og vann. Ma ha ca en dl mere vann og en del olivenolje. Da blir deigen glatt og trenger ikke hvetemel når bollene bakes ut. Dersom deigen føles klissete, bruk litt olje på hendene. Hilsen Lillian

    • Cecilie,

      Hei Lillian! Så hyggelig å høre at du synes oppskriften er god, og takk for tipset om din vri på bolledeigen. Det skal vi prøve en dag. Fortsatt god sommer til deg! 🙂

  • Evelyn

    Veldig gode boller. Jeg har som oftest byttet ut noe av melken med vann, lærte på skolen, for å få de litt luftigere. Smelter alltid smør og har oppi melken etterpå og varmer til fingervarme. Laget og noen skoleboller av deigen.

    • Cecilie,

      Så hyggelig at bolleoppskriften faller i smak, Evelyn! Takk for tipset med vann, det skal vi forsøke neste gang. Kos deg med baksten 🙂

  • Oda

    Laga boller selv utem mamma og pappa og jeg er bare 10 år👩‍🦰🤣

    • Cecilie,

      Så flink du er til å bake, Oda! Håper bollene falt i smak. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten videre 😊

  • Britt marit

    Har akkurat laga bolledeigen no å trills dei ut så siste heving att på 1 time no så ska dei inni ovnen😃tok rosin oppi så spent på resultatet😃

    • Cecilie,

      Håper baksten ble vellykket og at bollene smakte, Britt Marit! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 😊

  • Ylva og Live

    Det gikk veldig bra. men det var litt vanskelig å få melka i riktig temperatur!

    • Cecilie,

      Hei igjen Ylva og Live! Så hyggelig å høre at baksten ble vellykket. Når det gjelder melken og 37 grader, kan dere ta høyde for at fingervarmt betyr at når du kjenner på melka med fingeren og ikke synes den er verken varm eller kald, da er temperaturen riktig. Lykke til! 🙂

  • Ylva og Live

    Jeg og vennen min skal lage disse. Vi er barn på 9 år tror du det går an å lage det får oss?

    • Cecilie,

      Hei Ylva og Live! Ja, det tror jeg skal gå kjempefint. Lykke til med bakingen, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

  • Thale

    Er det viktig at det er fast form på smørret eller kan det være flytende melange?

    • Cecilie,

      Hei Thale! Du kan gjerne bruke Flytende Melange i denne oppskriften. Lykke til! 🙂

  • Einar.R.L.

    Nå er jeg fornøyd med denne oppskriften!
    Har i tillegg hatt i sukkat ! Bedere kan det ikke bli !

    • Cecilie,

      Hei Einar! Ingenting gleder oss mer enn å høre at oppskriftene våre faller i smak. Takk skal du ha, og kos deg med bollene! 🙂

  • Laila.

    Har prøvd denne oppskriften før, med godt resultat.
    Isteden for rosiner, puttet jeg en rute med Stratos i hver bolle.
    Det ble veldig popp.
    Serverte disse til 10kaffe ombord i båten jeg var kokk.
    Det resulterte i, at jeg ble båtens beste kokk.😂😂😂😂

    • Cecilie,

      Hei Laila! Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Det høres nydelig ut med Stratos i hver bolle, det skal vi prøve en dag. Lykke til med baksten 😊

    • Sjøulken

      Oppskriften er god den, slik den er. Men å bli skutas beste kokk på «10kaffeboller» er vel litt drykt påstand. Det skal nok litt meir enn stratos i bollene for å bli det

  • Tone

    Hei!
    50g gjær det står. Jeg lurer på om hvor mye tørr gjær pose kan bruke?

    • Cecilie,

      Hei Tone! En pose tørrgjær tilsvarer 50 gram fersk gjær. Lykke til med bakingen! 😊

  • Lillian

    Deigen ble som silke, og bollene ble kjempegode, med perfekt balanse mellom søtt og salt👍

    • Cecilie,

      Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, Lillian! Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 😊

  • Kelly Silva

    Gikk veldig dårlig, bollene ble ferdige på utsiden med helt rare inni men vi spist prøve en gsng til ut barna da ksm blir bedra 👍🏾

    • Cecilie,

      Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket, Kelly! Flott at du vil prøve igjen, og vi hjelper deg gjerne hvis du har spørsmål. Lykke til! 😊

  • Merete M

    Kjemegode!

    • Cecilie,

      Så koselig at bollene falt i smak. Takk for tilbakemelding, Merete! God bakelyst til deg! 😊

  • Solveig Stav

    VÆLDIG BRA👌👌👌

    • Cecilie,

      Godt å høre at du likte bollene, Solveig! Takk skal du ha, og god bakelyst 😊

  • Birgit Busch

    Veldig fin oppskrift 👍denne
    Oppskriften vil jeg bruke mere😀

    • Cecilie,

      Herlig å høre at bolleoppskriften faller i smak, Birgit! Lykke til med bakingen fremover, og god bakelyst! 😊

  • Eldar johan

    Den var så god at vi lagde den to ganger.

    • Cecilie,

      Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, Eldar Johan! Takk skal du ha, og kos dere med boller i sommer! 😊

  • Janne

    Alle som har smakt bollene hos meg, har gått over til denne oppskriften! Helt topp!

    • Cecilie,

      Så utrolig hyggelig å høre, Janne! Takk skal du ha, og kos deg med bollebakst i sommer! 😊

  • Jani

    Kan jeg sette deigen på kvelden og rulle boller dagen etterpå?

    • Cecilie,

      Hei Jani! Nei, men du kan sette bollene på brett godt dekket med plast over om kvelden og la dem heve i kjøleskapet over natten, minst 12 timer. Bruk kald væske, halvér gjærmengden, og la bollene hvile i minst 30 minutter på benken før du steker dem. Lykke til! 🙂

  • Victoria

    Jeg måtte steke de mye lenger er bare 10 min og det ble veldig messete men ellers ble di gode 🙂

    • Cecilie,

      Hei Victoria! Så flott å høre at baksten smakte godt 🙂 Steketiden i oppskriftene våre er alltid veiledende, så flott at du justerte slik at det passet med din ovn. Lykke til med bakingen!

  • Eva

    Veldig saftige og fine boller, holder seg i flere dager 😊

    • Cecilie,

      Vi setter veldig stor pris på å høre at oppskriften faller i smak hos deg, Eva! Takk for det, og lykke til med bakingen 😊

  • Caroline

    Beste bolleoppskriften. Bollene er saftige i flere dager etterpå. Eneste oppskriften jeg har kommet over hvor bollene (det du velger og lage) føles dagsferske. Ikke juks på hevingen;)

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at bolleoppskriften vår er en favoritt hos deg, Caroline! Takk skal du ha. Enig i at mye smak ligger i hevingen. Lykke til med bollene 🙂

  • Maria

    Var de beste bollene jeg har laget.

    • Cecilie,

      Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, Maria! Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 🙂

  • Sofia

    Veldig fin oppskrift! Gikk fort å blande sammen og hevet seg veldig fint! Jeg smeltet smøret og varmet melken og smøret sammen istedet for kun melken. Vet ikke om det gjør forskjell, men resultatet ble supergode, saftige boller!

    • Cecilie,

      Hei Sofia! Det går fint å blande smeltet Melange og melk sammen i denne oppskriften slik du gjorde. Kos deg med bollene, og takk for den hyggelige tilbakemeldingen 🙂

  • Gerd H Børstad Snåsa

    Syntes det ble veldig fine og luftige boller. 👍👍Gerd H Børstad Snåsa

    • Cecilie,

      Godt å høre at du er fornøyd med oppskriften, Gerd! Lykke til med bakingen 🙂

  • Anne-Lise Pedersen

    syns det var altfor lang tidsbruk på denne oppskriften

    • Cecilie,

      Hei Anne-Lise! Nå ble jeg litt usikker på hva du mener, men tenker du på hevetiden på 1,5 time? Fete deiger trenger litt lengre tid til å heve enn brøddeig, men det er ikke noe i veien for å heve kortere tid hvis du ser at deigen er klar til utbaking. Lykke til! 🙂

      • Anne

        Gjæren er utelatt i slik gjør du 🙂

        • Cecilie,

          Hei Anne! Gjæren er omtalt i punkt 4. Lykke til! 🙂

  • Lujain

    Går det og bruke tør gjær?

    • Cecilie,

      Hei Lujain! Ja, bruk gjerne tørrgjær i denne oppskriften. 1 pose tilsvarer 50 gram gjær. Lykke til! 🙂

  • Julian

    Jeg har kjedet meg hjemme idag. Men plutselig så kom jeg på å bake boller for første gang:) og det gikk fantastisk på grunn av denne oppskriften

    • Cecilie,

      Godt å høre at bollene falt i smak, Julian! God jul til deg! 🙂

  • Julie

    Hvor mange boller er deg i en
    posjon?

    • Cecilie,

      Hei Julie! En porsjon gir ca. 25 boller. Lykke til! 🙂

  • Vetle

    Nam

  • Eli Anne

    Beste bollene ever.. <3 . Aldri hatt så gode boller noen gang jeg og såå luftige da. Gikk ned på høykant her til barn og barnebarn. Takk så mye for denne oppskriften. <3 hilsen Eli

    • Cecilie,

      Alltid hyggelig med sånne tilbakemeldinger, Eli Anne! Kos deg med bollebaksten! 🙂

  • Maria Kittilsbråten

    Fin oppskrift på boller .

    • Cecilie

      Hei Maria! Takk for fin tilbakemelding, lykke til med bakingen! 🙂

  • Nina

    Nydelige og fantastisk luftige boller!

    • Cecilie

      Hei Nina! Takk for hyggelig tilbakemelding, og god bakelyst til deg! 🙂

  • Sandra S🐎 stangeland

    Smakte ikke så godt

    • cecilie

      Hei Sandra! Det var leit å høre at bollene ikke falt i smak. Vi har mange andre gode oppskrifter også, så kanskje du vil prøve deg på en av dem? Lykke til! 🙂

  • Nathalie

    Hvor mange boller blir det av en porsjon? 😁

    • cecilie

      Hei Nathalie! Oppskriften gir circa 25 boller. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Bjørn Skaar

    Første gang eg baker boller sjøl, og må sei at det vart meget bra. Super oppskrift som lager luftige og smaksrike boller. Men eg brukte bare 800g hvetemel, så hald igjen en del av melet. 750g i deigen og 50g til utbaking. Deigen kan godt være litt klebrig, men bør akkurat sleppe bollen. 😋👍👍😊😊

    • cecilie

      Hei Bjørn! Så hyggelig å høre at bollene falt i smak! Og takk for tipset om melmengden. Alltid viktig å justere underveis for å få perfekt resultat, noe det høres ut som du fikk denne gangen. Lykke til hvis du baker igjen! 🙂

  • Eli Iversen

    Super oppskrift! Det pblir fine og luftige boller hver gang😊bytter ut H-melk og margarin med laktosefritt, det fungerer aldeles utmerket!

    • Cecilie

      Hei Eli! Så koselig å høre at oppskriften var vellykket og at bollene falt i smak! Takk skal du ha, og god mandag videre til deg! 🙂

    • Margrethe

      Skal prøve disse nå, blir sikkert gode.
      Et lite tips til de som ikke er garvet i baking så er det en fordel å skrive hvor de skal sette brettene – midt i ovnen

      • Cecilie

        Hei Margrethe! Tusen takk for godt innspill, nå er oppskriften rettet! God bakst til deg! 🙂

  • Annelen Fladby

    Veldig fin oppskrift. Blir meget luftige boller 😀 jeg bytter ut melange med meierismør og bruker helmelk. Det blir veldig bra! Har aldri målt opp mel, sper på med mel til det er passe. Det er stor forskjell på hvordan man jobber med deigen om hvor mye mel man trenger.

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at oppskriften var vellykket, og at bollene falt i smak, Annelen! God sommer videre til deg 🙂

  • Gerd Grønningsæter

    For lite veske til 1 kg mel.
    Lite i forhold til mange andre bolleoppskrifter!
    Hadde 950 gr. mel. Måtte tilsette mye mere veske!

    • Anne Cathrine

      Hei Gerd! Så leit at oppskriften ikke svarte helt til forventningene. Det kan være vi skal ta en ny kikk på den og se om det er noe vi kan endre på for at den skal bli tydeligere.

      Det er ikke uvanlig at det varierer fra oppskrift til oppskrift om hvor mye væske man skal bruke, hvor lenge man skal elte og om man skal bruke smeltet margarin/smør eller ikke. Melange inngår som væske sammen med melk og utgjør da 650 gram til sammen. Kanskje det hadde vært nok å starte med 900 gram hvetemel i deigen og holdt av resten til utbaking?

      Takk for tilbakemeldingen og håper bollene ble gode til slutt 😊

  • Ailin

    Veldig god oppskrift! Gav deilige og saftige boller! 😍

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig tilbakemelding, Ailin! Disse bollene er en klar favoritt hos oss!😉

  • Hemmelig

    Kunne ikke bake disse for hadde ikke hardt Melange bare flytende.

    • Anne Cathrine

      Det er ikke noe i veien for å bruke flytende Melange til denne oppskriften. Bruk samme mengde som fast Melange, eller litt mindre. Lykke til med baksten 😊

  • Lilli

    Jeg gleder meg til og bake disse bollene de ser så lekre ut på bildene❤️

    • Lillian

      Jeg elsket de bollene. De er bare best. Jeg elsker dem!👌👌👌❤️❤️❤️

    • Cecilie

      Så hyggelig at det frister, Lilli!

  • Boller på 123

    Kan man bruke tørrgjær?

    • Anne Cathrine

      Ja, du kan fint bake disse bollene med tørrgjær 😊

  • Anonym

    Hvir mange boller blir en porsjon?

    • Anne Cathrine

      Denne oppskriften gir ca. 25 boller.

  • Espen Jønsson

    Eg lagde dene og den ble ekstremt god.

    • sorsig

      Hei Espen, og tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Glad de falt i smak!

  • Carine💕💗💝

    Jeg bruker bare denne

    • sorsig

      Hei Carine, så hyggelig å høre at du har en favoritt blant våre oppskrifter ❤️ Ønsker deg en herlig helg!

  • Carine💕💗💝

    Veldig gode boller💕💕💕

  • Malin😇☺️😂

    De bollene er best😅😅😅😅😅

    • sorsig

      Hei Malin, og takk for superhyggelig kommentar❤️ Bollebakst er ikke ikke bare-bare, så veldig stas at du er så fornøyd med denne oppskriften 🤗

  • Celina Aaslund Langerud

    Bruker ikke en annen bolle oppskrift👍🏻👍🏻👍🏻👏🏼👏🏼👏🏼❤️❤️❤️

    • sorsig

      Tusen takk for superfin tilbakemelding, Celina ❤️ Veldig gøy å høre at du har funnet en favoritt blant våre oppskrifter 🤗 Fortsatt fin helg til deg!

  • Cecilie Bredahl

    Bruker bare denne bolleoppskriften!🙌 Elsker den!

    • sorsig

      Så gøy å høre, Cecilie! Takk for hyggelig tilbakemelding ❤️

  • gvo

    I dag var det første gang jeg har prøvd meg som baker og det kan jeg bare love at,ikke blir den siste,noe så lett og å utrolig gode boller har jeg ikke spist siden jeg gikk ut barneskolen,smaken fikk meg mange ti år tilbake i tid ,så nå blir det baking mye mye boller så tusen takk for en god og lett oppskrift på så gode boller,så nå skal jeg kose meg med bolle nr 4 he-he 🙂

  • Evian

    Nydelige, luftige og saftige boller hver gang 😊

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at baksten falt i smak, takk for at du deler, Evian! 😊

  • Dårlig oppskrift

    Gikk veldig dårlig, bollene ble ferdige på utsiden med helt rare inni. Det luktet vondt og smakte ekkelt. Noen av bollene stod inne i over en time! Dårlig oppskrift.

    • MEH

      Tror du da har dårlig ovn altså.

      • Dårlig oppskrift

        Nei, ovnen er veldig ny og funker med alt annent som er inni der.

  • Mille

    XD

  • Smilla

    Beste bolle oppskriften. Fikk skryt av familien. Fikk beskjed om å lage fler med engang

    • Karina

      Hei Smilla! Så morsomt å høre! Da er det bare å fylle opp med et lager til påsken.☺️ Husk å spis noen selv, da.😉
      God påske til deg og familien!

  • Gunn Ahlsen

    Ble både kanel boller, boller med og. Uten rosiner. Ca 25 stk. Mega flott oppskrift som skal brukes igjen. Tusen takk

    • Karina

      Hei Gunn! Så hyggelig å høre! Håper du får en fin påske!

  • Johan

    32 stk , 34 om jg ikke hadde spist litt underveis

    • Bokkedeig

      Bolledeig er godt da, ser ikke noe feil med det😅👍😊

      • DinaTomineKaja

        Helt enig😆😆😆

  • Hællæ 123

    Fikk bare 24 boller

    • Karina

      Hei! Oppskriften gir ca. 25 boller. Hvor mange du får kan variere litt etter størrelsen man lager på bollene. Vi håper det smakte 🙂

    • Rino

      Haha

    • Bo

      24 er bedre enn 23