Shepherd’s pie

Enkelt
45 min.
Sheperd’s pie er en tradisjonell engelsk middagsrett med en smakfull kjøttgryte og et lokk av potetmos. En klassisk shepherd´s pie lages med kjøttdeig av lam, men dette kan byttes ut med kjøttdeig av storfe – da får du varianten som er bedre kjent som cottage pie.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.

Kjøttgryte:

  1. Finhakk løk og gulrøtter.

  2. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels varme og fres løken og gulrøttene i 3 minutter.

  3. Tilsett lammekjøttdeig og stek til lammekjøttdeigen er gjennomstekt, cirka 8 minutter.

  4. Ha kjøttdeigblandingen over i en middels stor kjele og tilsett tomatpuré, worchestershiresaus og kjøttbuljong. La det småkoke på middels varme i 10 minutter.

  5. Smak til med salt og pepper.

Potetmoslokk:

  1. Del potetene i terninger på cirka 3 x 3 cm. Ha potetterningene over i en kjele med nok vann så det dekker potetene. Kok opp og la det småkoke i 20 minutter.

  2. Mos potetene med en potetstapper og rør forsiktig inn Flytende Melange. Ha i melken litt og litt av gangen til du har en fyldig potetmos. Tilsett salt og pepper.

  3. Ha kjøttblandingen over i en ildfast form og fordel potetmosen over kjøttet med en slikkepott. Lag gjerne et mønster i potetmosen med en gaffel.

  4. Stek paien på midterste rille i cirka 10 minutter, til potetmosen begynner å bli gyllen på toppen.

  5. Tips: Bruk gjerne Mills Potetmos Vanlig til potetlokket for en raskere variant.

Antall porsjoner:

  • KJØTTGRYTE:
  • 1 stk løk
  • 3 stk gulrøtter
  • 2 ss Flytende Melange
  • 800 gram lammekjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 5 dl kjøttbuljong
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • POTETMOSLOKK:
  • 900 gram poteter
  • 3 ss Flytende Melange
  • 2 dl melk
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.

Kyllinggryte med sopp og bacon

Enkelt
25 min.

Meksikansk gryte

Enkelt
30 min.