Panert torsk med lime- og hvitløksdressing

Enkelt
20 min.
Dette er en enkel og smaksrik fiskemiddag som fort kan overbevise de som tror at de ikke liker fisk.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Panert torsk:

Vask filetene og ta bort alle bein. Tørk dem godt og del dem i passende serveringsstykker.

Visp egget i en vid bolle eller skål. Bland mel, salt og pepper i en annen vid bolle eller skål, og ha griljermel eller strøkavring i en tredje.

Vend torskefiletene først i melblandingen, så i egg, og til slutt i griljermel eller strøkavring.

Ha Melange i en stekepanne og varm opp. Når margarinen har en lysebrun farge er pannen varm nok og stekingen starte. Bruk en stor panne slik at det blir plass til all fisken.

Stek fisken i 2-3 minutter før den vendes. Stek ferdig ved svak varme. Total steketid er 5-6 minutter alt etter tykkelsen på fisken.

Kutt grønnsakene og løken i strimler, for så å steke dem lett i pannen i flytende Melange.

Dressing:

Bland majones, saften av en ½ lime, sukker, hvitløk, salt og pepper sammen til en smakfull dressing.

  1. Server de panerte torskefiletene sammen med stekte grønnsaker og ferske urter, og dressing. Poteter eller ris kan også gjerne serveres ved siden av.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.