Sveitsisk marengssmørkrem

Middels
30 min.
Sveitsisk marengssmørkrem er en mer avansert versjon av den klassiske smørkremen, men som er verdt den ekstra innsatsen. Denne smørkremen er laget med piskede eggehviter, noe som gir en svært luftig og smidig krem som er enkel å jobbe med og har lang holdbarhet i romtemperatur, i motsetning til kremostglasuren som fort kan bli sur og smelte når den står lenge ute. Oppskriften holder til ca. 12 muffins eller 1 langpannekake.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

 1. Ta Melange ut av kjøleskapet og la margarinen bli romtemperert.

 2. Lag vannbad. Finn frem en kjele som passer bollen i kjøkkenmaskinen, slik at bollen kan stå over kjelen uten å treffe det kokende vannet.

 3. Fyll kjelen 1/3 full med vann og kok opp vannet. Senk temperaturen slik at vannet småkoker.

 4. Ha eggehviter, sukker, salt, eddik og vaniljesukker i bollen som hører til kjøkkenmaskinen.

 5. Ha bollen over kjelen og rør kontinuerlig med en hånd, mens du holder steketermometeret i den andre hånden. Rør rundt til eggehviteblandingen holder 85 grader. Dette tar ca. 10-12 minutter.

 6. Flytt bollen over til kjøkkenmaskinen og pisk eggehvitene til de er tykke, luftige og myke, men ikke rennende. Dette tar ca. 10 minutter. Eggehvitene skal holde ca. 32 grader nå.

 7. La kjøkkenmaskinen fortsette å piske mens du tilsetter romtemperert Melange, 1 spiseskje av gangen. Glasuren vil få en suppelignende konsistens i starten, men når du fortsetter å tilsette margarinen, vil den få en luftig og fin konsistens.

 8. Vil du ha litt smak på kremen, så kan du tilsette dette. For eksempel litt likør eller smaksdråper fra appelsin, peppermynte eller lignende.

Antall porsjoner:

 • 500 gram Melange
 • 5 stk eggehviter
 • 300 gram sukker
 • 0.5 ts salt
 • 0.25 ts eddik
 • 1 ss vaniljesukker
 • Annet: Steketermometer

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Kremostglasur med hvit sjokolade

Enkelt
15 min.

Inas sjokoladeglasur med romsmak

Enkelt
10 min.

Sveitsisk marengssmørkrem

Middels
30 min.