Tacoboller
Luftige tacoboller toppet med tacokjøttdeig, paprika og smeltet ost er ordentlig kosemat. Tacobollene passer perfekt i matpakka, som turmat, til lunsj, fest og lørdagskos. 1 porsjon er 2 tacoboller.
Ingredienser
Deig
Fyll
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Deig
Bland sammen Flytende Melange Original med lunken melk og vann (ca. 25 grader).
Bland hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle. Hell over melkeblandingen og elt med en kjøkkenmaskin på lav hastighet i ca. 10 minutter.
Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 40 minutter.
Fyll
Tørk kjøttdeigen med tørkepapir. Hvis overflaten på kjøttdeigen er tørr er det enklere å få brunet, gyllen kjøttdeig.
Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme. Når Melangen har fått nøttebrun farge, er temperaturen i stekepannen riktig. Er ikke stekepannen varm nok, vil kjøttdeigen begynne å koke i stedet for å bli brunet.
Stek halvparten av karbonadedeigen til den er gyllen og gjennomstekt. Ha over i en bolle og gjenta prosessen med resten av kjøttet.
Senk temperaturen og ha alt kjøttet tilbake i pannen. Tilsett løk, hvitløk og tacokrydder. Rør om og la alt steke forsiktig i 5 minutter.
Tilsett hakkede tomater. Rør om og la det småkoke uten lokk i 10 minutter. Smak til med mer tacokrydder og salt etter smak.
Utbaking og montering
Del deigen i 8 like store emner og form til boller. Legg bollene på bakepapirkledd stekebrett og press ned med håndbaken.
Dekk til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 215 grader, over- og undervarme.
Bruk en knyttneve og press forsiktig ned midten på hver bolle. Fordel tacofyllet i fordypningen på bollene. Topp med paprikabiter og revet ost.
Stek tacobollene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til bollene er gylne og osten har smeltet.
Super
Takk for hyggelig tilbakemelding på tacobollene, Leon! Ha en fin fredag videre 🙂