Tacoboller

Enkelt
120 min.
Luftige tacoboller toppet med tacokjøttdeig, paprika og smeltet ost er ordentlig kosemat. Tacobollene passer perfekt i matpakka, som turmat, til lunsj, fest og lørdagskos. 1 porsjon er 2 tacoboller.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Deig:

  1. Bland sammen Flytende Melange Original med lunken melk og vann (ca. 25 grader).

  2. Bland hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle. Hell over melkeblandingen og elt med en kjøkkenmaskin på lav hastighet i ca. 10 minutter.

  3. Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 40 minutter.

Fyll:

  1. Tørk kjøttdeigen med tørkepapir. Hvis overflaten på kjøttdeigen er tørr er det enklere å få brunet, gyllen kjøttdeig.

  2. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme. Når Melangen har fått nøttebrun farge, er temperaturen i stekepannen riktig. Er ikke stekepannen varm nok, vil kjøttdeigen begynne å koke i stedet for å bli brunet.

  3. Stek halvparten av karbonadedeigen til den er gyllen og gjennomstekt. Ha over i en bolle og gjenta prosessen med resten av kjøttet.

  4. Senk temperaturen og ha alt kjøttet tilbake i pannen. Tilsett løk, hvitløk og tacokrydder. Rør om og la alt steke forsiktig i 5 minutter.

  5. Tilsett hakkede tomater. Rør om og la det småkoke uten lokk i 10 minutter. Smak til med mer tacokrydder og salt etter smak.

Utbaking og montering:

  1. Del deigen i 8 like store emner og form til boller. Legg bollene på bakepapirkledd stekebrett og press ned med håndbaken.

  2. Dekk til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.

  3. Forvarm ovnen til 215 grader, over- og undervarme.

  4. Bruk en knyttneve og press forsiktig ned midten på hver bolle. Fordel tacofyllet i fordypningen på bollene. Topp med paprikabiter og revet ost.

  5. Stek tacobollene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til bollene er gylne og osten har smeltet.

Antall porsjoner:

  • DEIG:
  • 100 gram Flytende Melange
  • 3 dl melk
  • 0.5 dl vann
  • 600 gram siktet hvetemel
  • 1 ss tørrgjær (10 gram)
  • 1 ts salt
  • FYLL:
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 ss Flytende Melange
  • 0.5 stk løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss tacokrydder
  • 400 gram hakkede tomater
  • TOPPING:
  • 1 stk gul paprika, i små terninger
  • 150 gram pizzaost eller revet gulost

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter