Tacograteng
Denne deilige tacogratengen er en digg og enkel hverdagsrett, som er perfekt når du vil lage mat til mange, uten å bruke for mye tid på kjøkkenet. Du kan gjerne fylle på med mer grønnsaker, spesielt hvis du har rester liggende i kjøleskapet. Revet gulrot, kål i tynne strimler og tomater i små terninger passer veldig godt. Det viktigste er at grønnsakene er revet eller skåret i små biter slik at alt blir ferdig samtidig.
Ingredienser
Tacograteng
Til servering
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 225 grader.
2. Smør en langpanne eller ildfast form på cirka 25×35 centimeter med Flytende Melange.
3. Varm opp en stekepanne på høy varme med Flytende Melange og brun kjøttdeigen.
4. Finhakk løken eller riv den på grovt rivjern og ha over i stekepannen. Rør godt sammen med kjøttdeigen.
5. Rør tacokrydderet inn i kjøttdeigen og hell over vann. Kok opp og la alt surre til kjøttdeigen er gjennomstekt og løken er mør.
6. Skyll kidneybønner og mais over et dørslag.
7. Kutt paprika i små terninger.
8. Fordel kjøttdeig, kidneybønner, mais og paprikaterninger utover i langpannen. Topp med tacosaus og revet gulost.
9. Stek gratengen midt i ovnen i 25 til 30 minutter, til osten er smeltet og har fått en fin farge.
10. Server tacogratengen med limebåter, rømme, tacosaus og finhakket koriander. Sprø tortillachips passer også godt til.
Skal det være tortillachips inni gratengen?
Hei Christina! Nei, men server gjerne tortillachips som tilbehør til gratengen. Lykke til! 🙂
Denne retten ble en suksess hjemme for både barn og kone
Hei Joakim! Så hyggelig å høre at tacogratengen falt i smak hos familien! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen! 🙂