Toscakake

Enkelt
60 min.
Toscakake er oppkalt etter «Tosca», Puccinis verdensberømte opera, og er en av de mest kjente formkakene som finnes. Med et knasende godt mandellokk og en saftig kake som holder seg lenge, er dette en formkake vi aldri går lei av.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kake:

  1. Varm opp ovnen til 170 grader.

  2. Pisk egg og sukker til eggedosis i en bakebolle, det tar ca. 5 minutter.

  3. Bland sammen hvetemel og bakepulver i en liten bolle.

  4. Rør inn melblandingen og Flytende Melange vekselvis inn i eggedosisen til du har en jevn og glatt røre.

  5. Kle bunnen av en springform på 26 centimeter med bakepapir, og pensle sidene med Flytende Melange.

  6. Hell røren over i formen, og stek kaken på midterste rille i cirka 40 minutter til den er nesten gjennomstekt.

  7. Tips! Sjekk gjerne kaken med en kakepinne. Om det er litt røre igjen på kakepinnen, kan du ta den ut av stekeovnen. Kaken skal stekes videre når mandellokket er lagt på.

Mandellokk:

  1. Ha mandlene i en pose og rull over med en kjevle slik at du får grovhakkede mandler. Du kan også hakke mandlene i en foodprosessor eller grovhakke dem med en kniv.

  2. Varm opp en kjele på middels varme og ha i mandler, 150 gram Melange, sukker, hvetemel og melk. La det koke i cirka 5 minutter mens du rører rundt med jevne mellomrom.

  3. Fordel mandelmassen  jevnt over kaken og stek den videre i cirka 10 minutter, eller til mandellokket er gyllent.

  4. Avkjøl kaken i formen.

Antall porsjoner:

  • KAKE:
  • 4 stk egg
  • 4 dl sukker
  • 4 dl siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl Flytende Melange
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling)
  • MANDELLOKK:
  • 175 gram mandler
  • 150 gram Melange
  • 150 gram sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 3 ss melk

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Marmorkake

Enkelt
65 min.

Bløtkake med vaniljekrem

Middels
90 min.

Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.