
Troikakake i langpanne
Slik gjør du
Nøttebunn:
-
Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en langpanne på cirka 30×40 cm med bakepapir. Om det er vrient å få bakepapiret til å ligge stille kan du smøre litt Melange i kantene.
-
Ta ut Melange fra kjøleskapet og la den stå på benken slik at den blir romtemperert til du skal lage sjokoladekremen.
-
Bruk food processor og kjør nøttene til de er helt finmalte.
-
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Pass på at bollen er helt ren, ellers vil ikke eggehvitene stivne. Tilsett litt og litt sukker mens maskinen går, til du har stiv marengs. Det tar cirka 3 minutter.
-
Bland sammen nøttene og marengsen. Fordel massen utover i langpannen og bruk en slikkepott eller lignende til å stryke overflaten så jevn som mulig. Slå ut eventuelle luftlommen med å dunke formen i benken et par ganger.
-
Stek nøttebunnen på rist midt i ovnen i cirka 30 minutter og avkjøl i formen.
-
Kjevle marsipanen ut til et rektangel som er stort nok til dekke nøttebunnen og sett til side mens du lager sjokoladekremen.
Sjokoladekrem:
-
Kok opp vann og siktet melis i en kasserolle. La sukkerlaken småkoke i 5 minutter og sett til side.
-
Pisk eggeplommene på middels hastighet i 5 minutter. Tilsett den varme sukkerlaken ved å helle en forsiktig ned langs kanten av bollen mens vispen går.
-
Tilsett romtemperert Melange i terninger og sikt inn kakaopulver og vaniljesukker. Kjør maskinen til alt er bland godt sammen. Om du synes kremen er for tyntflytende kan du sette den i kjøleskapet en halvtimes tid.
-
Smør et tynt lag sjokoladekrem på den avkjølte nøttebunnen og legg på marsipanen. Dette gir feste til marsipanen.
-
Smør resten av kremen i et jevnt lag oppå marsipanen og sett kaken i kjøleskapet mens du forbereder geléen.
Gelé:
-
Kok opp vann og rør inn gelépulveret til det har løst seg opp. Legg merke til at du kun skal bruke halvparten av væsken som står på pakningen.
-
La geléen avkjøles i kjøleskapet i 15 til 20 minutter, til den er ganske tyktflytende. Hell geleen på kremlaget og sett kaken i kjøleskapet i cirka 4 timer, eller til geléen har stivnet.
Sjokoladetrekk:
-
Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt over vannbad. Tilsett delfiafettet og rør om til alt har smeltet. Ta blandingen bort fra varmen og avkjøl i 5 til 10 minutter.
-
Hell sjokoladetrekket forsiktig på geléen over baksiden på en spiseskje. Stryk ut med slikkepott eller lignende før sjokoladen stivner på den kalde geléen. Det går veldig raskt.
-
Når du skal skjære kaken i serveringsstykker er det lurt å bruke en skarp kniv med oppvarmet knivblad. Du varmer opp kniven ved å skylle den i varmt vann før du begynner å skjære.
Antall porsjoner:
- Nøttebunn:
- 400 gram hasselnøtter
- 6 stk eggehviter
- 300 gram sukker
- 400 gram marsipan
- Sjokoladekrem:
- 1.5 dl vann
- 200 gram melis
- 6 stk eggeplommer
- 300 gram Melange
- 2 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- Gelé:
- 5 dl vann
- 2 pk bringebærgelépulver á 125 gram
- Sjokoladetrekk:
- 150 gram 70% kokesjokolade
- 25 gram Delfia
Kan denne kaka fryses ?
Kan den fryses?