
Vaffel med sprøstekt ribbe
Slik gjør du
-
Følg denne oppskriften på vaffelrøre og stek vafler. Avkjøl på rist.
-
Skjær ribben i strimler og fjern eventuelle ben.
-
Krydre ribben med five spice-krydder og stek i en panne med Flytende Melange til ribben er gyllen og sprø.
-
Tips! Five spice-krydderblandingen finner du i de fleste velassorterte matvarebutikker som Mega og Meny, men det er også enkelt å lage den selv. Du blander bare lik mengde av malt kanel, fennikelfrø, szechuanpepper, nellik og stjerneanis.
-
Skrell og riv gulrøttene, strimle rødkål og skjær eplet i tynne staver.
-
Bland riseddik, soyasaus, sesamolje, sesamfrø og honning til en dressing og bland med grønnsakene.
-
Legg en neve grønnsaker på et vaffelhjerte og stekt ribbe på toppen.
-
Pynt med hakket, frisk koriander og skiver chili, om du ønsker det.
Antall porsjoner:
- VAFLER:
- 8 stk vaffelplater
- 400 gram ribbe i skiver
- 2 ts five spice-krydder
- 3 ss Flytende Melange
- 2 stk gulrøtter
- 0.25 stk rødkål
- 1 stk grønt eple
- DRESSING:
- 2 ss riseddik
- 4 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje (kan sløyfes)
- 2 ts sesamfrø
- 2 ss flytende honning
- 4 ss frisk koriander, hakket
- 1 stk rød chili
Produkter i oppskriften

Kommentarer