Vaniljekake i langpanne

Enkelt
60 min.
Denne enkle og supersaftige langpannekaken har en nydelig smak av vanilje som alle kan like. I tillegg er den lett å lage. Den er derfor perfekt å ta med til avslutninger, bursdagsfester eller andre store sammenkomster. Ønsker du å gi kaken litt ekstra smak kan du tilsette bær, kaffe, sjokolade eller lakrispulver i glasuren. Kaken er også fin å fryse ned i mindre porsjoner.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

KAKE:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og kle en liten langpanne på cirka 25×35 centimeter med bakepapir. Gnir du litt Flytende Melange i formen først vil papiret ligge stødigere.

  2. Pisk sukker og egg sammen i cirka 5 minutter til du har en tykk og luftig eggedosis.

  3. Tilsett Flytende Melange og pisk godt sammen.

  4. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle. Rør sammen melk og vaniljeyoghurt i en annen bolle.

  5. Rør det tørre og det våte inn i eggeblandingen om hverandre, litt etter litt. Begynn og slutt med melblandingen.

  6. Hell kakerøren over i langpannen og stek på rist midt i ovnen i 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne når steketiden nærmer meg slutten, sitter det røre igjen på pinnen må kaken steke litt til.

  7. La vaniljekaken avkjøles helt i formen før den pyntes med smørkrem.

SMØRKREM:

  1. Pisk sammen romtemperert Melange, melk, melis og vaniljesukker til en glatt og fin smørkrem.

  2. Smør kremen jevnt utover den avkjølte vaniljekaken.

Antall porsjoner:

  • KAKE
  • 300 gram sukker
  • 4 stk egg
  • 150 gram Flytende Melange
  • 300 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.25 ts salt
  • 1.5 dl melk
  • 150 gram vaniljeyoghurt
  • SMØRKREM
  • 150 gram Melange
  • 4 ss melk
  • 250 gram melis
  • 2 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Sara

    Hvor mange stk blir det?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Sara!
      Det kommer litt an på hvor store eller små stykker du ønsker, men til en liten langpanne på ca 25×35 cm vil du fint kunne få 16 gode kakestykker.
      Kos deg med kakebakingen 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter