Vegetar tikka masala

Enkelt
40 min.
Tikka masala har til tross for sitt indiske navn opprinnelse fra Storbritannia. Retten består opprinnelig av yoghurtmarinert kjøtt som er kokt i en saus av tomater, fløte og krydder. I denne vegetar tikka masalaen har vi laget sausen og fylt den med mettende linser, smakfull blomkål og søtpoteter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.

  2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Del blomkålen i buketter og søtpoteten i terninger.

  3. Varm opp en stor kjele med 2 ss Flytende Melange. Ha i løk, hvitløk og ingefær og stek til løken er myk, men ikke brunet.

  4. Tilsett tomatpure, tandoori masala krydder, paprikapulver, chilipulver, malt koriander, spisskummen og muskatnøtt, og stek videre i 1 minutt under omrøring. Ha i blomkålbuketter og søtpotetterninger, og stek videre i 1 minutt under omrøring.

  5. Tilsett røde linser og hakkede tomater og kok til grønnsakene er møre, i cirka 20 minutter. Ha i 0,5 dl Flytende Melange og fløte, og kok videre i 5 minutter.

  6. Server vegetar tikka masala med ris og frisk koriander.

  7. Tips! Vegetar tikka masala smaker nydelig sammen med nanbrød. Oppskriften finner du her.

Antall porsjoner:

  • 2 dl ris
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 cm fersk ingefær
  • 1 stk blomkål
  • 2 stk søtpoteter
  • 2 ss Flytende Melange
  • 3 ss tomatpure
  • 1.5 ss tandoori masala krydder
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts muskatnøtt
  • 200 gram røde linser (ferdig kokte på boks)
  • 800 gram hakkede tomater
  • 0.5 dl Flytende Melange
  • 2 dl kremfløte
  • Frisk koriander

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Nanbrød

Enkelt
120 min.

Falafel med yoghurtdressing

Enkelt
40 min.

Kremet kyllinggryte med soltørkede tomater og spinat

Enkelt
25 min.