En enkel og frisk druesalat med purre er kjempegodt tilbehør til salt og røkt mat, som for eksempel spekemat og røkelaks. Den passer også godt som et alternativ til waldorfsalat servert til kalkun eller kylling. Druesalaten røres sammen på minutter og kan gjerne lages dagen før den skal serveres. Oppbevar den da i en tett skål i kjøleskapet.

Ingredienser

8 porsjon

300 gram seterrømme eller crème fraîche
1.5 ss sukker
2 ts sitronsaft
500 gram blå druer
1 stk purre (ca. 350 gram)

Produkter i oppskriften

Tube med Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951. Les mer

Kommentarer

  • Inger

    God å enkel salat

    • Cecilie,

      Hei Inger! Så hyggelig at du synes salaten er enkel og god. Tusen takk for tilbakemeldingen, og god påske til deg! 😊

  • Gunn

    Enkel å lage, og veldig god☺️

    • Cecilie,

      Godt å høre at oppskriften faller i smak, Gunn! Takk skal du ha, og kos deg med matlagingen 😊

  • Berit Ihle-Hansen

    Veldig god og enkel salat🙂Bruker den til laks og spekemat

    • Cecilie,

      Det høres nydelig ut, Berit! Takk skal du ha for tilbakemeldingen, og kos deg med salaten 🙂

  • Connie

    Fantastisk godt til reker.

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at druesalaten faller i smak, Connie! Det høres nydelig ut med denne til reke, det må vi prøve! 🙂

  • Ann E E

    En god salat.

    • Cecilie,

      Så herlig å høre at salaten faller i smak, Ann! Det setter vi pris på å høre, lykke til med matlagingen! 🙂

      • Åse

        Nydelig tell lammerull👍👍👍👍

  • Løkken

    Kjempegod!!! Enkel å lage👍

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at du synes druesalaten er enkelt og kjempegod, Løkken! Kos deg med matlagingen 🙂

  • margunr@hotmail.com

    Nydelig

    • Cecilie,

      Så hyggelig at salaten faller i smak, Margun! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen! 🙂

  • Brith Salo

    Supergod!

    • Cecilie,

      Hei Brith! Så hyggelig at du synes denne er supergod. Vi er helt enige i at det er en vinner på koldtbordet, særlig i julehøytiden. Håper det smaker, og lykke til med matlagingen! 🙂

  • Aud Rønning

    Den er enkel å lage og SUPERGOD!

    • Cecilie,

      Så koselig å høre, Aud! Ja, dette er en vinner hos mange på julebuffeten. Takk for tilbakemeldingen, og god jul til deg! 🙂

  • Mildrid

    Mm godt

    • Cecilie,

      Kos deg med salaten, Mildrid! Takk for hyggelig tilbakemelding, og god jul! 🙂

  • Laila Bogen

    Kjempegodt til rakfisk.

    Den er kjempegod til rakfisk

    • Cecilie,

      Hei Laila! Flott å høre at du liker denne til rakfisk. Kos deg med salaten, og god jul! 🙂

  • Gunn Ek Andreassen

    Den var nydelig til rakefisk.

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at salaten var god til rakfisk, Gunn! Takk for tilbakemeldingen, og god førjulstid til deg 😊

  • Anne Marit Edvardsen

    Lagde den med stangselleri en gang jeg ikke hadde puurre, ble veldig godt det også😋

    • Cecilie,

      Det høres nydelig ut, Anne Marit! Takk for at du deler, og lykke til med matlagingen 🙂

  • Asta Marie

    Elsker denne! Passer til alt, koldtbord, ost og kjeks, på brødskiva osv. lager den kvelden før, da setter smaken av purreløken seg mer.

    • Cecilie,

      Hei Asta Marie! Så hyggelig å høre at denne populære salaten faller i smak hos deg! Takk for tilbakemeldingen, og kos deg videre med matlagingen 🙂

  • Tone Haukvik Vartdal

    kan den lages dagen før?

    • cecilie

      Hei Tone! Ja, druesalaten kan gjerne lages dagen før den skal serveres. Oppbevar den da i en tett skål i kjøleskapet. Lykke til! 🙂

      • Solveig Mageland

        Kan den kun oppbevares 1 døgn? Er jo rømme og majones. 3 dager står den hos meg.

        • Cecilie,

          Hei Solveig! Vi synes salaten smaker aller best frisk og nylaget, men det er ikke noe i veien for at du kan oppbevare den lengre enn et døgn. Lykke til! 🙂

  • Rannei

    Jeg foretrekker lettmajones og lettrømme og litt mindre sukker enn det er brukt her. Blander blå og grønne druer.

    • Cecilie

      Hei Rannei! Det høres ut som en nydelig salat, lykke til! 🙂

  • Bjørg

    Den er kjempegod til ferske reker . Vi må alltid ha den til det .

    • Cecilie

      Hei Bjørg! Så hyggelig å høre at salaten faller i smak! Takk for tipset om følge til reker, det høres nydelig ut! 🙂

  • Annhild Vars

    Jeg lager den hver jul, mrn uten majones. Btuker bare rømme som jeg pisker med litt sukker, en dæsj salt, og noen dråper sitron eller annen sitrus frukt. Kjempegod.

    • Cecilie

      Hei Annhild! Det høres ut som en nydelig variant av denne druesalaten. Takk for at du deler, og god jul videre til deg! 🙂

  • Åse andreassen

    Denne lager e titt å ofte når gjengen kommer på besøk–men e bruker vårløk i stedenfor purre

    • Cecilie

      Hei Åse! Gjengen din er heldige! Takk for hyggelig tilbakemelding, og tipset om vårløk, og god jul videre til deg! 🙂

  • Tone

    Fast innslag på koldtbord og alle høytider. Smakte den første gang åå slutten av 70 tallet

    • Cecilie

      Hei Tone! Så koselig å høre at denne salaten er blitt en klassiker hos deg! Kos deg videre i juletiden, og lykke til med druesalaten! 🙂

  • Liv Aanerud

    Hei🎄🎄🎄Denne salaten høres deilig ut. Til Jul. Ja hele Åre Salat. Vi er veldig glad i majones. Å lage salater. 💕💕🎄🎄🎄

    • Cecilie

      Hei Liv! Så hyggelig at salten frister! Den kan trygt anbefales både til jul og ellers i året, ja! Lykke til med matlagingen! 🙂

  • Gerd Lysådahl

    Artig å se at denne salaten er så populær. Det var min gamle mor som laget den i en påleggskonkuranse i Norsk ukeblad i 1977. Hun fikk en stor kjøkkenmaskin i 1.premie.
    Hun måtte frasi seg retten til oppskrifta. Vi lager den ofte .

    • Cecilie

      Hei Gerd! Så hyggelig å høre at din gamle mor vant en oppskriftskonkurranse med denne salaten, takk for at du deler! Ja, den er en klassiker i mange hjem, særlig til jul. Kos deg med salaten! 🙂

  • Brith Gundersen

    Prøv den på kjøttrull, sylte og annet salt pålegg.. jammi..

  • Nelly

    Denne salaten er god som tilbehør til alle slags middagsretter. Har lagd den i over 20 år og den blir like godt modtatt hver gang. Til «fest» pynter jeg med druer og mandarinbåter(fra boks) på toppen.

    • Anne Cathrine

      Høres ut som druesalaten har falt virkelig i smak hos deg 👏
      Og takk for tips om pynting – det gjør nok salaten ekstra flott 😊

  • Jill-Eileen Amundsen

    Putt så et eple og 2-3 never peanøtter oppi 👍🏻

    • Anne Cathrine

      Det høres veldig godt ut! Takk for innspillet, Jill-Eileen – det må testes 😊

  • Aase Lillian Solberg

    Denne er kjempegod til koldtbord også. Denne har jeg lagd mange ganger og likt av alle. 👍

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig å høre at du også lager druesalaten ofte, Aase Lillian 😊

  • Lise Teien

    Litt sellerisalt gjør prikken over i

    • Anne Cathrine

      Det høres godt ut, Lise! Takk for tipset 😊

  • Mary Anderssen

    Denne druesalaten har jeg laga i mange år, til barndåper,konfirmasjoner,presanger til venner.Den bringer alltid gode tilbakemeldinger😃

    • Anne Cathrine

      Høres ut som denne salaten er en stor favoritt, ja! Gøy å høre at du lager den som presang også! Du har heldige venner 🤩

  • Bjørg

    Denne passer også godt til div. paier.

    • Anne Cathrine

      Det høres veldig godt ut, Bjørg! Takk for tipset 😊

  • Turid Fredheim

    Nydelig , men trenger ikke sukker👍

    • Anne Cathrine

      Takk for tipset, Turid 😊

      • Hillgunn

        Fint når en ikke tåler epler eller nøtter 🙂

        • Anne Cathrine

          Ja, den kan være et godt alternativ til Waldorfsalat for eksempel 😊

  • Åse Solbakken

    Har slutta med sukker.
    Vil prøva den , legg til litt eple også!

    • Anne Cathrine

      Hei Åse! Litt eple høres veldig godt ut i denne salaten 👍 Og du kan fint bruke ditt foretrukne søtningsmiddel i stedet for sukker – den lille sødmen i dressingen passer veldig sammen syren i frukten og sitronsaften. Håper salaten faller i smak 😊

  • Elfrid Pedersen

    Hei. Bruker noen eplebiter i salaten også, det smaker friskt og godt.

    • Cecilie

      Hei Elfrid! Ja, epler høres godt ut i denne, takk for tipset, og lykke til! God påske til deg! 😊

  • Heidi

    Denne er en god erstatning for waldorfsalaten hos oss. Vil prøve med å tilsette clementiner i dag😊
    Godt nytt år! 🎉

    • Cecilie

      Høres godt ut, Heidi! Lykke til! Godt nytt år til deg også!

  • Guri

    Denne salaten har vært tradisjon hos oss i 40 år! Kjøpte den på en delikatessebutikken i Tromsø, og kopierte den. Salaten er noe alle gleder seg til når julematen settes på bordet lillejulaften kveld🎄

    • Cecilie

      Det er så hyggelig med slike tradisjoner, Guri! Fortsatt god julefeiring til deg! 🙂

  • Grethe Halvorsen

    Nydelig godt.Hadde i litt stangselleri også pluss litt grovkverna pepper og salt💖

    • Cecilie

      Høres veldig godt ut, Grethe! Håper det smaker! 🙂

  • Elisa Tobiassen

    Ble nydelig god.Første gang jeg lager den men neppe den siste.Nå står vi hær med hvær vår skje å smaker og smaker😜.God jul i husan💐🎅

    • Cecilie

      Så hyggelig at salaten falt i smak, Elisa!