Kremet kalkunsalat med vårløk og granateple

Enkelt
20 min.
Kalkun egner seg like godt som festmat på nyttårsaften, som deilig pålegg til lunsjen. Denne påleggssalaten er laget med saftig kalkunbryst, aromatisk vårløk og friske granateplekjerner. Resultatet er en smaksrik kalkunsalat som smaker nydelig på en skive brød eller som en egen rett på koldtbordet. Vil du ha enda mer smak, kan du toppe kalkunsalaten med litt grovhakkede valnøttkjerner.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Finhakk vårløken. Bland sammen Mills Majones, yoghurt naturell og vårløk i en stor bolle. Smak til med salt og pepper.

  2. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med Flytende Melange. Stek kalkunbitene i cirka 3 til 4 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

    La kalkunbitene avkjøle i 5 minutter.

  3. Del granateplet i to. Hold den ene halvdelen med snittflaten inn mot håndflaten og bank i skallet med baksiden av en skje eller en sleiv. Da løsner fruktkjernene fra skallet.

  4. Ha granateplekjernene og kalkunbitene over i majonesblandingen og rør godt rundt.

  5. Kalkunsalaten smaker best om den får stå i kjøleskapet noen timer først for å få mest mulig smak, men den kan også nytes med en gang.

  6. Tips! Kalkunsalaten kan fint lages med rester av helstekt kalkun. Har du ikke kalkun, kan du også lage salaten med kyllingbryst.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Kremet kyllingsalat med eple

Enkelt
30 min.

Kyllingsandwich med chiliaioli

Enkelt
20 min.

Amerikanske mayonnaise biscuits

Enkelt
35 min.