Béarnaisesaus

Middels
20 min.
Béarnaisesaus er en ekte fransk klassiker. Den er fyldig og litt skarp på smak, og populær til en rekke retter, spesielt til stekt eller grillet rødt kjøtt. I denne oppskriften fra Laurent Benguigui brukes det like mengder estragon og kjørvel, men om du ikke får tak i kjørvel så kan du også lage sausen med kun estragon. Visste du forresten at s-en skal uttales når du sier bérnaise?
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Finhakk sjalottløk, estragon og kjørvel.

  2. Smelt Olivero Steke og Bake i en liten kasserolle på middels varme, og sett til side.

  3. Ha sjalottløk over i en kasserolle på middels varme. Hell over hvitvin og hvitvinseddik og rør inn halvparten av de finhakkede urtene.

  4. Kok inn til det er 2 spiseskjeer væske igjen. Sil av kraften over i en bolle.

  5. Pisk eggeplommene sammen med kraften og plasser bollen over en kasserolle med kokende vann (vannbad).

  6. Pisk sausen mens den varmes forsiktig opp til en tykk majoneslignende konsistens. Pass på at temperaturen ikke overstiger 60 grader, da kan sausen klumpe seg.

  7. Ta sausen bort fra varmen og tilsett smeltet Olivero mens du hele tiden visper i sausen.

  8. Smak til med salt, pepper og resten av urtene før servering.

  9.  

    Takk Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no

Antall porsjoner:

  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss finhakket estragon
  • 2 ss finhakket kjørvel
  • 250 gram Olivero Steke og Bake
  • 0.8 dl hvitvin
  • 0.5 dl hvitvinseddik
  • 4 stk eggeplommer
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Olivero steke og bake

Olivero Steke og Bake

Comments

Lignende oppskrifter

Hollandaisesaus – steg for steg

Avansert
20 min.

Croque Monsieur – fransk ostesmørbrød

Enkelt
25 min.

Klassisk italiensk marinarasaus

Enkelt
30 min.