Franske sitronmakroner

Avansert
210 min.
Sitronmakroner er en av de de klassiske makronsmakene. Denne oppskriften har vi fått av den franske kokken Laurent Benguigui og en porsjon gir 6-8 ferdige sitronmakroner. Laurent har også delt sine tips til hvordan du lykkes med makronbakingen. Link til denne artikkelen finner du nederst i oppskriften.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Makroner:

 1. Sikt sammen melis og mandelmel to ganger for en ekstra fin blanding.

 2. Pisk romtempererte eggehviter og salt sammen til en stiv marengs. Du skal kunne snu bollen på hodet uten at marengsen faller ut.

 3. Pisk inn litt og litt sukker til alt er pisket inn i marengsen. Tilsett ønsket mengde gul konditorfarge.

 4. Bruk slikkepott og rør mandelmassen inn i marengsen. Rør fra kanten inn mot midten og pass på å få med alt i bunnen. Røren skal være blank og nok sammenhengende til at du kan «tegne» et åttetall som ikke flyter ut.

 5. Bruk makronmatte eller klipp til bakepapir slik at det ligger flatt. Bakepapiret festes til stekebrettet med litt vann, olje eller en liten klatt makronmasse i hjørnene.

 6. Fyll makronmassen på en sprøytepose med rund tipp og sprøyt ut pletter på cirka 2,5 til 3 cm (dette vil gi 12 til 16 makroner per stekebrett). Husk at massen kommer til å flyte ut litt, så ikke lag dem for store.

 7. Slå stekebrettet hardt i kjøkkenbenken til makronene har en jevn overflate uten spor etter sprøytetippen.

 8. La makronene tørke 30 til 60 minutter i romtemperatur til det dannes en tørr hinne. Denne hinnen sørger for at makronene får en glatt overflate når de stekes.

 9. Stek midt i ovnen i 13 til 15 minutter på 150 grader. Riktig steketid vil variere fra ovn til ovn. La makronene avkjøles helt før de løftes av stekebrettet.

Sitronkrem:

 1. Kok opp sitronsaft og revet skall av 1 sitron.

 2. Bland sammen sukker og egg i en kasserolle. Rør inn sitronblandingen og varm forsiktig opp under konstant omrøring til sausen tykner.

 3. Avkjøl til ca. 35 grader og pisk inn Olivero Steke og Bake. La sitronkremen avkjøles 2 timer i frysen eller over natten i kjøleskapet.

 4. Fyll sitronkremen på en sprøytepose med rund tipp og sprøyt på halvparten av makronene. Legg så en usprøytet makron på toppen.

 5. La makronene hvilke i kjøleskapet i 24 timer for å få riktig smak og konsistens.

 6.  

  Takk Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no

 7.  

  Franske makroner er lekre å se på og smaker himmelsk, men kan være litt vanskelige å lage selv. Her får du en praktisk steg for steg-beskrivelse med bilder og forklaringer fra den franske kokken Laurent Benguigui.

Antall porsjoner:

 • Makroner:
 • 160 gram melis
 • 90 gram mandelmel (ikke fettredusert)
 • 75 gram eggehvite
 • 0.25 ts salt
 • 15 gram sukker
 • Gul konditorfarge
 • Sitronkrem:
 • 1 ss sitronsaft
 • 1 stk sitron, skallet
 • 70 gram sukker
 • 1 stk egg
 • 30 gram Olivero Steke og Bake

Produkter i oppskriften

Olivero steke og bake

Olivero Steke og Bake

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Anginetti – Italienske sitronkjeks

Enkelt
60 min.

Fransk sitronterte med marengs

Middels
120 min.

Italiensk sitronkake med mascarponekrem

Enkelt
55 min.
marengs og mandelmasse rørt sammen til ferdig makronrøre

Slik lykkes du med franske makroner

Franske makroner er lekre å se på og smaker himmelsk, men kan være litt vanskelige å lage selv. Her får du en praktisk steg for steg-beskrivelse med bilder og forklaringer fra den franske kokken Laurent Benguigui.

Få tipsene her