Italienske julekjeks med ricotta
Ferskosten ricotta gjør at disse søte, italienske kjeksene blir ekstra saftige og lett syrlige. Med et hint av sitron og søt glasur skal det godt gjøres å spise bare en! Pynt dem i rødt og grønt og du har en ny utfordrer til de norske julekakene. Oppskriften gir cirka 32 kjeks.
Ingredienser
Ricottakjeks
Melisglasur
Kakepynt i grønt og rødt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Italienske julekjeks
Varm opp ovnen til 180 grader.
Pisk sammen Olivero og sukker.
Tilsett ricottaost og sitronskall og pisk i 2 minutter.
Ha i 1 egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
Ha melblandingen over i osteblandingen og pisk det hele godt sammen.
Kle en stekeplate med bakepapir.
Bruk en spiseskje og lag små kuler av deig. Fordel utover bakepapiret med god avstand i mellom – slik at kjeksen har plass til å flyte litt ut.
Stek kjeksene på midterste rille i 13 minutter. La de avkjøle helt på en rist før du pynter med melisglasur.
Mine ble myke😌tror de må tørkes.?
Hei Alfhild, håper de ble knasende gode når de fikk luftet seg litt. Hvis ikke kan det hende de trenger et minutt eller to ekstra i ovnen din. Det kan variere litt fra ovn til ovn 🙂