Souvlaki Kotopoulo – grillspyd med kylling

Enkelt
120 min.
Souvlaki er marinert og grillet kylling på spyd, og gresk gatemat på sitt beste. Navnet stammer fra ordet «souvla» som betyr nettopp spyd. Oppskriften har vi fått fra den greske kokken Georgios Fragkias, som kan fortelle at hjemme hos ham var det å spise souvlaki og spille brettspill en viktig del av fredagskosen. Tradisjonelt lages spydene med svinekjøtt, men i de siste årene har kylling blitt mer vanlig. Marinaden som brukes er enkel og varierer fra sted til sted. Det samme gjelder tilbehøret. Georgios anbefaler tzatziki og en god yoghurtdipp til kyllingspydene.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bløtlegge grillspydene i minst 30 minutter før bruk. Dette forhindrer at spydene tar fyr.

  2. Tørk kyllingfiletene godt med tørkepapir og del dem i terninger på cirka 3×3 centimeter.

  3. Smelt Olivero i en kasserolle eller i en liten skål i mikrobølgeovnen.

  4. Rør sammen Olivero, sennep, tørket oregano, salt og pepper i en bolle.

  5. Vend kyllingbitene i marinaden, dekk til bollen og sett til marinering i kjøleskapet i minst 30 minutter. I mellomtiden kan du lage tzatziki og yoghurtdipp.

  6. Tre kyllingbitene på grillspydene. Ikke sett bitene for tett – litt avstand sørger for et jevnt stekt resultat.

  7. Grill eller stek i stekepanne til de er gjennomstekte. Spydene trenger ca. 3-4 minutter på hver side.

Tzatsiki:

  1. Skrell agurken og riv den på grovt rivjern. Legg den raspede agurken i en sil og dryss over salt. La blandingen stå 15 minutter

  2. Klem ut overflødig væske og ha den avrente agurken over i en skål sammen med yoghurt, finhakket hvitløk, olivenolje og eddik. Smak til med salt og pepper.

  3. La tzatzikien stå i kjøleskapet 15 minutter før servering.

Yoghurtdipp med sennep og honning:

  1. Ha yoghurt, sennep, honning og sitronsaft i en skål og rør sammen. La dippen stå 15 minutter i kjøleskapet før servering.

Antall porsjoner:

  • 16 stk korte grillspyd av tre (ca)
  • 1 kg kyllingfilet
  • 150 gram Olivero Original
  • 1.5 ts sennep
  • 0.5 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • Tzatziki
  • 1 stk agurk
  • 1 ts salt
  • 250 gram gresk yoghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss eddik
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • Yoghurtdipp med sennep og honning:
  • 200 gram gresk yoghurt
  • 1 ss sennep
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss sitronsaft

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.

Olivero Original

Kommentarer

  • Bruker
    Pål

    Hva slags sennep?

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Pål! Du kan bruke alle typer sennep, så bruk gjerne den du liker aller best selv. Vi anbefaler en med mye smak i denne retten, som for eksempel en dijon-variant. Lykke til! 🙂

  • Bruker
    L.Ruud

    Nydelig! Greske vibber 🙂

    • Mills
      Marthe,

      Ja, med denne er det lett å lage gresk stemning hjemme! God sommer til deg! 🙂

Lignende oppskrifter