Spanske kjøttboller

Enkelt
80 min.
Spanske kjøttboller, eller albondigas, er en velkjent og populær tapasrett, som består av fyldige kjøttboller i en krydret tomatbasert saus. Denne oppskriften har brødrene Fernando og Juan Carlos Perez, fra restauranten La Sangria i Oslo, fått fra sin mor og bestemor. Nå deler de oppskriften slik at du kan lage ekte spanske kjøttboller hjemme på ditt eget kjøkken.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kjøttboller:

  1. Finhakk hvitløk, chili og persille, og del loffskivene i små biter på ca. 1×1 cm.

  2. Ha hvitløk, chili, persille, loff, egg, melk, karbonadedeig, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen.

  3. Form små kjøttboller på cirka 2×2 centimeter med hendene.

  4. Varm opp en stekepanne med Olivero på middels varme og stek dem i cirka 15 minutter, til de er gjennomstekte. Vend kjøttbollene underveis sånn at de får stekeskorpe på alle sider.

  5. Legg de stekte kjøttbollene på et fat med kjøkkenpapir slik at de får renne av seg.

     

Tomatsaus:

  1. Finhakk løk, hvitløk, chili, rød paprika og grønn paprika.

  2. Varm opp en stekepanne med Olivero på middels varme, og stek hvitløken og løken til løken er blank og myk.

  3. Ha chili, rød paprika og grønn paprika over i stekepannen sammen med hakkede tomater, kjøttbuljong, salt og sukker. La tomatsausen småkoke i cirka 15 minutter.

  4. Ha kjøttbollene i sausen og la de koke på svak varme i 1 time.

  5. Dryss gjerne litt finhakket persille over kjøttbollene ved servering.

Antall porsjoner:

  • KJØTTBOLLER:
  • 3 fedd hvitløk
  • 0.5 stk chili
  • 20 gram bladpersille
  • 6 skiver loff uten skorpe
  • 2 stk egg
  • 1 dl melk
  • 750 gram karbonadedeig
  • 2 ts salt
  • 1 ts malt pepper
  • 2 ss Olivero Original
  • TOMATSAUS:
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 0.5 stk chili
  • 3 ss Olivero Original
  • 3 bokser hakkede tomater (á 400 gram)
  • 2 dl kjøttbuljong
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ss hakket persille (valgfritt)

Produkter i oppskriften

Oliveor original. Pakningsbilde.

Olivero Original

Kommentarer

  • Bruker
    Hilde

    Kan disse fryses,eller blir di tørre da?

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Hilde!
      Kjøttboller egner seg veldig godt til å fryses og er perfekt å ha på lur til raske hverdagsmiddager. For å bevare mest mulig smak og konsistens anbefaler vi at du tiner kjøttbollene langsomt i kjøleskapet.
      Lykke til 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter