
Eltefrie frokostbriks
Slik gjør du
-
Ha vann, tørrgjær, hvetemel, sammalt hvetemel og salt i en bolle. Rør sammen med en slikkepott til alle ingrediensene har blandet seg.
-
Dekk til bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten.
-
Dryss hvetemel over kjøkkenbenken og hvelv deigen over på benken. Dryss hvetemel over deigen.
-
Brett kantene på deigen inn mot midten, ca. 12 ganger, til du har en deig du kan enkelt jobbe med.
-
Kjevle ut deigen til en avlang leiv og smør Soft Flora på deigen.
-
Brett deigen i tre og snu skjøten ned mot bordet. Del lengden i cirka 4 cm brede stykker og ha de over på en plate med bakepapir.
-
Etterhev i 1 time under et kjøkkenklede.
-
Varm opp ovnen til 250 grader.
-
Pensle briksene med egg og dryss over solsikkefrø.
-
Sett briksene inn i ovnen og senk temperaturen til 200 grader. Stek i 20 minutter.
-
La frokostbriksene hvile i 10 minutter før du nyter de sammen med favorittpålegget ditt.
-
Tips: Vil du ha frokostbriksene klare samme dag? Øk mengden tørrgjær til 2 teskjeer og la deigen heve i ca. 2 timer før du kjevler den ut.
Antall porsjoner:
- 4 dl kaldt vann
- 0.25 ts tørrgjær
- 350 gram hvetemel
- 150 gram sammalt hvetemel, finmalt
- 1.5 ts salt
- 50 gram hvetemel til utbaking
- 2 ss Soft Flora Steke og Bake
- 1 stk pisket egg til pensling
- 20 gram solsikkefrø
Produkter i oppskriften

Kommentarer