Eltefritt valnøttbrød

Enkelt
110 min.
Dette eltefrie brødet er enkelt å lage og gir deg rykende ferskt brød til frokost med minimal innsats. Valnøttene gir brødet en unik smak som går perfekt sammen med klassiske pålegg som skinke, eggesalat, rødbetsalat eller brunost.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Grovhakk valnøttene.

  2. Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, valnøtter, salt og tørrgjær i en bolle.

  3. Tilsett honning og vann, og rør sammen ingrediensene til du har en løs deig.

  4. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.

  5. Ha brøddeigen over i en godt smurt brødform og la den hvile i 30 minutter på kjøkkenbenken uten å dekke til deigen.

  6. Varm opp stekeovnen til 260 grader.

  7. Sett brødformen inn i ovnen på midterste rille og senk temperaturen til 200 grader.

  8. Stek brødet i 55 minutter.

  9. Ta brødet ut av formen umiddelbart etter at det er ferdigstekt og la det avkjøle på en rist. Dette er viktig for å få ut dampen og få sprø skorpe.

  10. Spis det ferskt med Soft Flora og ditt favorittpålegg.

Antall porsjoner:

  • 100 gram valnøtter
  • 300 gram siktet hvetemel
  • 175 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 1 ts salt
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 1 ss honning
  • 4 dl romtemperert vann

Kommentarer

  • Bruker
    Aud M. Ebermann

    heia:) hvor mange brød blir det av deigen?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      1 porsjon av denne oppskriften er nok til 1 brød. God bakelyst 😊

  • Bruker
    Brit W. Kolsrud

    Greit å bruke fersk gjær, og i så fall hvor mye? Kan fint sammalt hvetemel byttes ut med grovt sammalt?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Du kan erstatte 1/4 ts tørrgjær med 5 gram fersk gjær. Det er heller ikke noe i veien for å bruke grovere mel, bare vær obs på at brødet kan bli mer kompakt. Lykke til med bakingen 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter