
Grove matmuffins med spinat, tomat og cheddar
Slik gjør du
-
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
-
Bland sammen havremel, hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle.
-
Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele på middels varme eller i en liten skål i mikrobølgeovnen. Ha margarinen over i en bolle. Tilsett melk og egg i bollen, og visp godt sammen.
-
Finhakk tomater, skinke og spinat. Bland halvparten av fyllet sammen med røren og ha røren over i store muffinsformer som fylles til de er 2/3 fulle. Fordel resten av fyllet i muffinsformene og topp med revet cheddar. På denne måten unngår du at alt fyllet synker nederst i muffinsen.
-
Stek matmuffinsene på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter. Bruk gjerne en bakepinne for å sjekke om matmuffinsene er ferdige. Er det røre igjen på pinnen, trenger de litt lenger tid i ovnen.
-
La muffinsene hvile i 10 minutter før servering.
Tips!
Du kan gjerne fylle matmuffinsene med andre grønnsaker og toppinger enn det som er oppgitt. Et tips er å bruke rester av kjøtt og grønnsaker fra ukens middager.
Antall porsjoner:
- 4 dl havremel
- 2 dl siktet hvetemel
- 1 ss bakepulver
- 0.5 ts salt
- 50 gram Soft Flora Steke og Bake
- 3 dl melk
- 3 stk egg
- 2 stk tomater
- 150 gram skinke
- 25 gram fersk spinat
- 100 gram revet cheddar
Produkter i oppskriften

Kommentarer