
Eltefrie tacosnurrer
Eltefrie tacosnurrer i er en populær overraskelse i matpakken som gjør matpausen ekstra hyggelig. Bruk gjerne rester av tacomiddagen. Oppskriften gir ca. 10 tacosnurrer som fint kan fryses i opptil 3 måneder.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk og smeltet Soft Flora i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.
Dekk til bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og deigen vil ikke heve.
Varm opp en stekepanne på middels varme og stek kjøttdeigen i cirka 5 minutter, til den er gjennomstekt. Tilsett tacokrydder og 1 dl vann, og la det putre i 2 minutter.
Finhakk vårløk og tomat.
Varm opp ovnen til 200 grader.
Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken. Samle deigen og elt den for hånd i 2-3 minutter. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.
Kjevle ut deigen til et rektangel på 60×40 centimeter, og legg deigen på et bakepapir.
Fordel kjøttdeig, vårløk, tomatbiter og revet ost utover.
Rull deigen sammen til en pølse, og del i skiver som er cirka 2 centimeter brede.
Legg tacosnurrene med snittflaten opp på en stekeplate med bakepapir, og la dem etterheve i 30 minutter under et fuktig kjøkkenhåndkle.
Pensle tacosnurrene med et sammenvispet egg.
Stek tacosnurrene på midterste rille i cirka 15 minutter.
Kommentarer