Eltefritt gulrotbrød

Enkelt
110 min.
Det finnes flere grunner til å tilsette litt revet gulrot i brødet. Gulroten gir en nydelig søtlig smak på brødet, og kanskje viktigst av alt: den sørger for at brødet blir supersaftig. Her får du en eltefri variant av gulrotbrødet som er enkelt og raskt å lage. Deigen lager du kvelden i forveien, så kan du enkelt nyte nystekt brød til frokost.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen sammalt hvetemel, siktet hvetemel, salt, honning og tørrgjær i en bolle.

  2. Riv gulroten på et fint rivjern. Tilsett vann og revet gulrot i melblandingen og rør rundt til du har en klissete deig.

  3. Dekk til bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken i 8 til 12 timer.

  4. Varm opp ovnen til 260 grader.

  5. Ha deigen over i en brødform og la den etterheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.

  6. Dryss gresskarkjerner over brøddeigen. Sett brødformen inn i ovnen på midterste rille. Senk temperaturen til 210 grader.

  7. Stek gulrotbrødet i 45 minutter og la det hvile i 10 minutter før du skjærer i det.

  8. Nyt det med Soft Flora og favorittpålegget ditt!

  9. Tips! Vil du ha brødet klart samme dag? Da kan du tilsette 1 pakke tørrgjær i deigen og la den heve i 1 time på kjøkkenbenken.

Antall porsjoner:

  • 200 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 4 dl vann, romtemperert (ca. 20 grader)
  • 1 stk stor gulrot
  • 0.5 dl gresskarkjerner

Kommentarer

  • Bruker
    Marianne

    Fantastisk deilig brød! Ble en fort en favoritt hos store og små i familien☺️

    • Mills
      Cecilie,

      Så gøy å høre at oppskriften er blitt så godt mottatt i familien din, Marianne! Tusen takk for fin tilbakemelding😊

  • Bruker
    Marita

    Stekte etter anvisning og brødet var helt klissete inni😑

    • Bruker
      Bård

      Anbefaler å bruke steketermometer til steking av brød. Tar de ut ved 96 grader. Alltid perfekt.

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Marita! Uff, det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket! Det er ikke godt å si hva årsaken kan være, men det er flere viktige ting med eltefrie brød. Det ene er å steke brødet på over- og undervarme, og ikke varmluft. Ovner er litt forskjellige, så kanskje steketiden for din ovn må økes noe? En annen ting er at deigen skal være løs, men ikke for løs, og når størrelsen på gulrot varierer litt, så kan det hende at det har blitt for mye væske i deigen denne gangen. Håper du vil prøve igjen. Lykke til! 🙂

Lignende oppskrifter