
Halvgrovt skinkebrød
Slik gjør du
-
Ha hvetemel, speltmel og tørrgjær i en bakebolle.
-
Smelt Soft Flora Steke & Bake i mikrobølgeovnen eller i en kjele på stekeovnen.
-
Tilsett vann, egg og smeltet Soft Flora Steke & Bake i bakebollen.
-
Ha i salt, og bland til du har en samlet deig.
-
Ha deigen over på benken og elt til du har en fast deig, cirka 10 minutter.
-
La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle på et lunt sted til deigen har doblet i størrelse, cirka 1 time.
-
Kjevle ut deigen til en firkant på 30 x 30 centimeter.
-
Ha på et tynt lag med pizzasaus over hele deigen, og dryss over revet ost og strimlet skinke.
-
Del deigen opp i like store firkanter på cirka 10 x 10 centimeter.
-
Stable firkantene oppå hverandre og legg stabelen på langs i en brødform.
-
Dekk formen med et kjøkkenhåndkle og la brødet etterheve i 30 minutter.
-
Pisk egget sammen i en bolle og pensle skinkebrødet.
-
Stek på midterste rille i cirka 30 minutter, til det er gjennomstekt. Du kan sjekke om skinkebrødet er ferdigstekt ved å banke lett på undersiden. Det er gjennomstekt dersom du hører en hul lyd.
Antall porsjoner:
- Deig:
- 300 gram siket hvetemel
- 100 gram sammalt speltmel
- 1 pose tørrgjær
- 2 ss Soft Flora Steke og Bake
- 3 dl vann
- 1 ts salt
- 1 stk egg til pensling
- Fyll:
- 100 gram pizzasaus
- 100 gram revet ost
- 100 gram skinke i strimler
Produkter i oppskriften

Kommentarer