Hamburgerruller gjør det enkelt å spise hamburger på farta, og siden de lager minimalt med søl er de ypperlige til bilturen – særlig når du ikke har tid til å stoppe underveis. Her kan du gjerne variere fyllet med flere grønnsaker eller kjøttdeig av lam eller kylling. Oppskriften gir cirka 15 hamburgerruller.

Ingredienser

1 porsjon

Deig

200 gram siktet hvetemel
200 gram sammalt hvetemel, finmalt
1 pose tørrgjær
3 dl vann
1 stk egg
1 ts salt

Fyll

0.5 stk løk
400 gram kjøttdeig
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
2 dl ketchup
100 gram revet ost
1 stk egg til pensling
3 ss sesamfrø

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake
Soft Flora Steke og Bake
Soft Flora Steke & Bake er som navnet sier, godt egnet til både steking og baking. Den egner seg … Les mer

Slik gjør du

1. Ha siktet hvetemel, sammalt hvetemel og tørrgjær i en bakebolle.

2. Smelt Soft Flora Steke & Bake i mikrobølgeovnen eller i en liten kjele.

3. Tilsett vann, egg og smeltet Soft Flora Steke & Bake i bakebollen.

4. Ha i salt, og bland til du har en samlet deig.

5. Ha deigen over på benken og elt til du har en fast deig, cirka 10 minutter.

6. La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle på et lunt sted til deigen har doblet i størrelse, cirka 1 time.

7. Ha litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til en rektangel på ca. 15×75 cm. Deigen skal være omlag 0.5 cm tykk.

8. Del opp deigen i 15 leiver på ca. 5 x 15 cm.

9. Finhakk løken.

10. Ha kjøttdeig, løk, salt og pepper i en bolle og kna det godt sammen. Rull kjøttdeigen til en pølse som er cirka 2 centimeter i diameter, og del den i biter på er ca. 4 cm.

11. Legg en kjøttdeigpølse på hver leiv og ha på ketchup og revet ost . Rull opp deigen som en pølse fra kortsiden til kjøttdeigen er godt innpakket i deigen.

12. Legg hamburgerrullene på et bakepapirkledd stekebrett.

13. Sett stekeovnen til 220 grader.

14. Dekk hamburgerrullene med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i 30 minutter.

15. Pisk egget sammen i en bolle.

16. Pensle hamburgerrullene med egg og dryss over sesamfrø.

17. Stek på midterste rille i cirka 20 minutter, til hamburgerrullene er gjennomstekt.

18. Du kan sjekke om de er ferdigstekt ved å banke lett på undersiden. Hamburgerrullene er gjennomstekt dersom du hører en hul lyd.

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Ann Charlotte Simensen

    Hvordan blir fremgangsmåten om jeg bruker fersk gjær?
    Mvh Ann- Charlotte

    • Cecilie

      Hei Ann Charlotte! Det går fint å bruke fersk gjær i denne oppskriften. Varm da opp væsken (vannet) til 37 grader, og rør ut 50 gram fersk gjær i 1 dl av den oppvarmede væsken. Følg oppskriften forøvrig. Lykke til! 🙂