
Havrebriks
Slik gjør du
-
Ha siktet hvetemel, sammalt hvetemel, havregryn, salt, tørrgjær, honning og lunkent vann i en bakebolle, og elt deigen på middels hastighet i 10 minutter.
-
Havregryn trekker til seg mye væske, så deigen er ganske løs når den er ferdig eltet, men den vil være fastere etter at den har hevet ferdig.
-
Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve i cirka 1 time, til den har doblet i størrelse.
-
Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken før du tar deigen ut av bakebollen. Rull deigen til en pølse og trykk den forsiktig ned slik at du flater den litt ut. Del deigen i 10 trekanter ved å skjære på skrått med en skarp kjøkkenkniv.
-
Pensle emnene med litt vann og dryss over hele havregryn. Dekk emnene med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i 30 minutter.
-
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
-
Steke havrebriksene på midterste rille i cirka 20 minutter til de er gylne og sprø.
-
La havrebriksene hvile i 10 minutter før servering.
Antall porsjoner:
- 400 gram siktet hvetemel
- 300 gram sammalt hvetemel, grovmalt
- 250 gram havregryn
- 1 ts salt
- 1 pk tørrgjær
- 1 ss honning
- 7 dl lunkent vann
- 30 gram havregryn (til topping)
Kommentarer