Myke cookies av havregrøt

Enkelt
25 min.
Ingen grunn til å kaste restene av havregrøt når du kan forvandle den til nydelige myke cookies. Kjeksene bakes ut med grovt mel og honning, og kan derfor fint være en overraskelse i matboksen eller på tur. Kjeksene kan fylles med det du liker best. Vi har brukt hakkede mandler, rosiner og deilige biter av mørk sjokolade. Oppskriften gir 16 kjeks.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 175 grader.

  2. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og rør med en slikkepott til du har en jevn røre. Røren skal være litt flytende.

  3. Bland inn det du ønsker av fyll. Her har vi brukt brukte en blanding av rosiner, mørke sjokoladebiter og hakkede mandler.

  4. Tips! Konsistensen på røren vil variere etter hvordan havregrøten ble tilberedt. Virker den tørr, tilsetter du litt vann i røren. Er den veldig flytende, tilsetter du litt mer mel i røren

  5. Bruk en stor spiseskje og form små kjeks på et bakepapir.

  6. Stek kjeksene i 12-15 minutter. Avkjøl så de blir faste.

Antall porsjoner:

  • 2 dl havregrøt
  • 2 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 50 g Soft Flora Steke og Bake
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 dl honning
  • 50 g rosiner, mandler og/eller mørk sjokolade

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Soft Flora Steke og Bake

Kommentarer

  • User
    Kristina

    Har det noe å si om grøten er lagd på vann eller melk?

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Kristina, det spiller ingen rolle, nei. Håper de smaker 🙂

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter

Havregrøtlapper

Enkelt
45 min.

Frokostmuffins av havregrøtrester

Enkelt
40 min.

Appelsinscones med havregryn og tranebær

Enkelt
40 min.