Sitronmuffins med valmuefrø

Enkelt
45 min.
Disse søte og syrlige sitronmuffinsene med knasende gode valmuefrø er det lett å bli hekta på. Muffinsene er laget med grovt mel og metter derfor godt, mens yoghurten sørger for at de blir supersaftige. Valmuefrøene er prikken over i-en og gir en herlig nøtteaktig smak. Oppskriften gir cirka 9 muffins.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Sitronmuffins: 

Varm opp ovnen til 180 grader.

Bland sammen sammalt mel, siktet hvetemel, bakepulver, natron, salt, sukker og vaniljesukker i en bolle.

Smelt Soft Flora i en liten kjele eller i mikrobølgeovn.

Vask sitronen godt, riv skallet med et fint rivjern og press ut sitronsaften.

Rør sammen smeltet Soft Flora, melk, egg, sitronskall, sitronjuice, gresk yoghurt og valmuefrø i en annen bolle.

Bland de våte ingrediensene med de tørre og rør til du har en jevn og klumpfri røre.

Fordel røren i 9 muffinsformer og stek på midterste rille i 20 minutter.

La muffinsene avkjøle på en rist før du har på glasur.

Glasur:

Rør sammen melis, vann og sitronjuice i en liten skål og dryss over litt glasur med en spiseskje eller en sprøytepose

Antall porsjoner:

  • 2 dl sammalt mel, finmalt
  • 2 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 1 stk sitron: revet skall
  • 1 ss sitronjuice
  • 1 dl melk
  • 2 stk egg
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 ss valmuefrø
  • GLASUR:
  • 1 dl melis
  • 1 ss kaldt vant
  • 1 ts sitronjuice

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Soft Flora Steke og Bake

Kommentarer

Lignende oppskrifter