
Eltefrie tacosnurrer
Slik gjør du
-
Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
-
Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk og smeltet Soft Flora i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.
-
Dekk til bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og deigen vil ikke heve.
-
Varm opp en stekepanne på middels varme og stek kjøttdeigen i cirka 5 minutter, til den er gjennomstekt. Tilsett tacokrydder og 1 dl vann, og la det putre i 2 minutter.
-
Finhakk vårløk og tomat.
-
Varm opp ovnen til 200 grader.
-
Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken. Samle deigen og elt den for hånd i 2-3 minutter. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.
-
Kjevle ut deigen til et rektangel på 60×40 centimeter, og legg deigen på et bakepapir.
-
Fordel kjøttdeig, vårløk, tomatbiter og revet ost utover.
-
Rull deigen sammen til en pølse, og del i skiver som er cirka 2 centimeter brede.
-
Legg tacosnurrene med snittflaten opp på en stekeplate med bakepapir, og la dem etterheve i 30 minutter under et fuktig kjøkkenhåndkle.
-
Pensle tacosnurrene med et sammenvispet egg.
-
Stek tacosnurrene på midterste rille i cirka 15 minutter.
Antall porsjoner:
- 250 gram siktet hvetemel
- 250 gram sammalt hvetemel, finmalt
- 0.25 ts tørrgjær
- 0.5 ts salt
- 150 gram Soft Flora Steke og Bake
- 1 stk egg
- 3 dl melk
- 400 gram kjøttdeig
- 1 pk tacokrydder
- 1 dl vann
- 2 stk vårløk
- 3 stk tomater
- 200 gram revet ost
- 1 stk egg til pensling
Produkter i oppskriften

Kommentarer