Blomkålsuppe med ristede gresskarkjerner

Enkelt
30 min.
Blomkålsuppe er en fantastisk hverdagsrett som er overraskende enkel å lage. Blomkålen får en nydelig sødme når den kokes, og derfor nytes blomkålsuppen best med litt salt tilbehør. Her har vi ristet gresskarkjerner med et dryss salt, som balanserer suppen perfekt.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Del blomkålhodet i små buketter.

  2. Varm opp en kjele på middels sterk varme med Vita hjertego’ Optimal. Ha i løk og hvitløk og stek til løken er myk, men ikke brunet.

  3. Ha mesteparten av blomkålbukettene over i kjelen, men behold en håndfull til senere. Disse tilsettes mot slutten slik at suppen har litt biter. Ønsker du en helt glatt suppe tilsetter du all blomkålen nå.

  4. Hell over buljong og melk, og kok til blomkålen er mør, cirka 15 minutter.

  5. Mos suppen med stavmikser eller blender. Ha i resten av blomkålbukettene. La de stå og bli varme mens vi rister gresskarkjerner.

  6. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme og og ha i gresskarkjernene. Rist til de er gylne og dryss over litt salt.

  7. Server suppen med ristede gresskarkjerner og gjerne litt friske urter. Her har vi brukt oregano, men det kan også være godt med persille eller timian.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Kommentarer

Lignende oppskrifter