Tips, råd og informasjon om kolesterol og hjertehelse

I overkant av 60% av den voksne befolkningen har forhøyet kolesterol*, mange av oss uten at vi vet det selv. Alle har kolesterol i kroppen. Det som er viktig, er å ikke ha for mye av den dårlige typen (LDL). Her finner du tips, råd og artikler for deg som vil vite mer om hvordan kolesterol virker og hva man kan gjøre for å redusere kolesterolet. *Kilde: Folkehelseinstituttet og Tromsøundersøkelsen, 2015-2016

Marte Byfuglien

Hva er kolesterol?

Hvilken funksjon har kolesterol? Hvordan får vi det i oss og hva kan føre til at det blir for mye? Få ernæringssjef i Mills Marte Gjeitung Byfuglien sine forklaringer på vanlige spørsmål rundt kolesterol her.

Les artikkelen her
Ulike typer fett

Derfor trenger kroppen din fett

Man kan få inntrykk av at fett er noe vi må passe oss for, og gjerne unngå helt. Men fett er faktisk bra for menneskekroppen – i riktig mengde, forteller ernæringssjef i Mills Marte Gjeitung Byfuglien.

Les om fettets oppgaver i kroppen her

Fiskeoppskrifter:

Fet fisk, som laks, tunfisk og ørret har et høyt innhold av umettet fett, som har vist seg å ha gunstig effekt på kolesterolet. Prøv en av disse fiskeoppskriftene:

Brød med avokado,egg og laks - eksempel på umettet fett

Forskjellen på mettet og umettet fett

Når det snakkes om fett, snakkes det ofte om mettet og umettet fett. Det er ikke alltid så enkelt å huske hva som er forskjellen. Her forklarer Marte Gjeitung Byfuglien, Helse- og ernæringssjef i Mills de viktigste forskjellene.

Les mer her
Vita_Hjertego_margarin

Hvorfor er Vita hjertego' et hjertevennlig alternativ?

Vita hjertego’- produktene er utviklet for å ha en gunstig effekt på kolesterolet og baserer seg på kostforsøk blant annet gjort i samarbeid med Avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Lipidklinikken ved Rikshospitalet og Høyskolen i Akershus.

Les mer om effekten av Vita hjertego'- produktene her
Kolesterolmåling

Høyt kolesterol – årsak, symptomer og behandling

– I de fleste tilfeller henger høyt kolesterol sammen med hva man spiser og hvor aktiv man er, forklarer Leder. I tillegg finnes det omtrent 25 000 mennesker som har medfødt arvelig høyt kolesterol.

Les hele artikkelen her