Hva er kolesterol?

Hvilken funksjon har kolesterol? Hvordan får vi det i oss og hva kan føre til at det blir for mye? I denne artikkelen svarer ernæringssjef i Mills Marte Gjeitung Byfuglien på vanlige spørsmål rundt kolesterol.

Derfor trenger kroppen din fett

Man kan få inntrykk av at fett er noe vi må passe oss for, og gjerne unngå helt. Men fett er faktisk bra for menneskekroppen – i riktig mengde, forteller ernæringssjef i Mills Marte Gjeitung Byfuglien.

Forskjellen på mettet og umettet fett

Når det snakkes om fett, snakkes det ofte om mettet og umettet fett. Det er ikke alltid så enkelt å huske hva som er forskjellen. Her forklarer Marte Gjeitung Byfuglien, Helse- og ernæringssjef i Mills de viktigste forskjellene.

Hva er sunt fett?

– Fett er nødvendig for at kroppen skal fungere, forteller Miriam Iuell Dahl, ernæringsrådgiver i Mills. Men alt fett oppfører seg ikke likt, og noen typer er bedre for kroppen enn andre, forklarer Dahl.

Hvorfor er Vita hjertego’ et hjertevennlig alternativ?

Vita hjertego’- produktene er utviklet for å ha en gunstig effekt på kolesterolet og baserer seg på kostforsøk blant annet gjort i samarbeid med Avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Lipidklinikken ved Rikshospitalet og Høyskolen i Akershus.

Høyt kolesterol – årsak, symptomer og behandling

– I de fleste tilfeller henger høyt kolesterol sammen med hva man spiser og hvor aktiv man er, forklarer Marte Gjeitung Byfuglien, Helse- og ernæringssjef i Mills . I tillegg finnes det omtrent 25 000 mennesker som har medfødt arvelig høyt kolesterol.