Byggrynsgrøt – steg for steg

Enkelt
40 min.
Byggrynsgrøt er et godt alternativ til havregrøt for alle som liker grøt til frokost eller lunsj. I likhet med havre er byggryn en kilde til betaglukaner, som har vist seg å ha en gunstig effekt på kolesterolet. Det viktigste å huske på når man skal lage byggrynsgrøt er at byggrynene må bløtlegges før du koker dem sammen med melk. Det krever litt ekstra planlegging, men husker du å bløtlegge grynene om kvelden er de klare til bruk om morgenen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Mål opp ønsket mengde byggryn. Før bløtlegging er grynene ganske tørre og harde.

  2. Bløtlegg byggrynene i kaldt vann i minst 2 timer, eller natten over. Dette gjør at de sveller og blir mykere.

  3. Hell av overflødig vann og ha byggrynene i en kasserolle, gjerne med slippbelegg, som teflon.

  4. Hell over melk og kok opp under omrøring.

  5. Senk temperaturen og la grøten småkoke i cirka 30 minutter. Rør jevnlig slik at ikke grøten brenner seg fast.

  6. Når koketiden nærmer seg slutten samler alt seg og begynner å ligne på grøt.

  7. Smak til med litt salt og server med Vita hjertego’ margarin, kanel og friske bær.

Antall porsjoner:

  • 0.5 dl byggryn
  • 2 dl kaldt vann til bløtlegging
  • 2.5 dl lettmelk
  • 0.25 ts salt
  • Forslag til topping:
  • 1 ss Vita hjertego' Margarin
  • 0.25 ts kanel
  • 25 gram blåbær
  • 25 gram bringebær

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Margarin

Vita hjertego’ Margarin

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Havregrøt med egg

Enkelt
10 min.

Quinoagrøt med karamelliserte mandler og persimon

Enkelt
25 min.

Havrepannekaker

Enkelt
45 min.