
Grove hamburgerbrød
Slik gjør du
-
Ha grovmalt sammalt hvetemel, finmalt sammalt hvetemel, siktet hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle.
-
Tilsett vann og Vita hjertego´ Optimal olje og elt deigen i cirka 10 minutter til den er smidig og slipper bollen lett.
-
La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast i 30 minutter. Ved å fukte kjøkkenhåndkledet unngår du at deigen tørker ut under heving.
-
Velt deigen ut på kjøkkenbenken med litt mel og kna ut luften. Form deigen til en pølse og del den i 10 emner.
-
Form emnene til runde brød, trykk dem litt flate og sett dem på en stekeplate med bakepapir.
-
La hamburgerbrødene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.
-
Varm opp ovnen til 200 grader.
-
Pensle brødene med melk og dryss over sesamfrø.
-
Stek hamburgerbrødene på midterste rille i ca. 15 minutter.
-
Avkjøl hamburgerbrødene på en rist før servering.
Antall porsjoner:
- 2 dl grovmalt sammalt hvetemel
- 3 dl finmalt sammalt hvetemel
- 2 dl hvetemel
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 3 dl vann, romtemperert
- 1 ss Vita hjertego' Optimal olje
- 2 ss melk til pensling
- 1 ss sesamfrø
Produkter i oppskriften

Kommentarer